Een delegatie van de Gemeenschap van Sant'Egidio nam deel aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York

Vandaag eindigde de 73e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York waaraan de Gemeenschap van Sant'Egidio deelnam. Sant'Egidio droeg bij aan verschillende evenementen in de zijlijn van de vergadering, onder meer aan een bijeenkomst over de wereldwijde campagne voor een moratorium op executies en aan een ontmoeting op hoog niveau over de Centraal-Afrikaanse Republiek, waaraan ook de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de president van de Centraal-Afrikaanse Republiek en veel ministers deelnamen. Bij deze laatste gelegenheid heeft Sant'Egidio opnieuw haar inzet benadrukt voor een oplossing voor de Centraal-Afrikaanse crisis en voor de vrijwillige ontwapening van gewapende groeperingen over de hele wereld.

De deelname aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties was ook een gelegenheid voor bilaterale ontmoetingen met verschillende presidenten en delegaties uit Europa en Afrika.

Na de ondertekening van het vredesakkoord bij Sant'Egidio tussen 14 gewapende groeperingen en de Centraal-Afrikaanse regering in juni 2017 zet de Gemeenschap zich momenteel samen met de internationale gemeenschap in voor de ontwapening van de rebellen. Bovendien is Sant'Egidio ini het land aanwezig met het DREAM programma voor de bestrijding van AIDS en met een permanente missie voor het algemene project van de ontwapening.

DE INTERVENTIE DOOR MAURO GAROFALO (SANT'EGIDIO) [FR] >>

NIEUWS #Central African Republic