news

"Ik ben blij en vereerd om met u de pagina's van dit verhaal te schrijven." Kardinaal Péter Erdő bij de 50e verjaardag van Sant'Egidio

1 Oktober 2018 - BOEDAPEST, HONGARIJE

santegidio50

Deel Op

In de kerk van de H. Jozef in Budapest vierden op zaterdag 29 september honderden mensen feest. Kardinaal Péter Erdő, aartsbisschop van Esztergom-Budapest en primaat van Hongarije zei tijdens zijn homilie: “Ook in Hongarije heeft de kerk de moedige spiritualiteit nodig om te bidden en te handelen, zoals de Gemeenschap doet in ons land.”

Na de liturgie begroette hij enkele ouderen uit een instelling en jongeren van de Gemeenschap die samen met de kinderen enthousiast vertelden over de School van Vrede. Ook begroette hij Zsolt, een dakloze die zijn dankbaarheid uitsprak omdat hij in de Gemeenschap gedoopt was; een familie uit Pakistan die een nieuw leven is begonnen in het land; Erzsébet, een Roma vrouw uit Tatárszentgyörgy van wie de zoon en kleinkinderen werden vermoord in een serie aanslagen gericht op zigeuners in 2008 en 2009; Béla Varga, een holocaust overlevende die de kardinaal bedankte voor zijn woorden die het geweten wakker schudden; en Kate uit Nigeria die als verpleegster werkt in een ziekenhuis.

Tot slot zei de kardinaal: "God zegene jullie en Hij helpe jullie om te blijven bidden en je te blijven inzetten met dit open hart. Die twee dingen gaan samen. Vanuit het gebed en het geloof vinden we de kracht om te leven als getuigen en in dienst van de liefde".