news

Ook in Guinée-Bissau worden #bruggenvanvrede2018 gebouwd

18 Oktober 2018 - BISSAU, GUINEE-BISSAU

Guinea-Bissau#BRIDGESOFPEACE2018

De dag van dialoog en gebed voor de vrede, georganiseerd door Sant'Egidio

Deel Op

Op 14 oktober ontmoetten verschillende religieuze leiders elkaar in Bissau op uitnodiging van de Gemeenschap. Ze kwamen samen voor dialoog, gebed en reflectie op de vraag hoe in Guinée-Bissau bruggen van vrede gebouwd kunnen worden. Belangrijke religieuze vertegenwoordigers uit het land hielden een toespraak, en Indira Pinto Monteiro, de verantwoordelijke van Sant'Egidio in Guinée, benadrukte het belang van de 'geest van Assisi', die begon met Johannes Paulus II in 1986 en elk jaar is voortgezet door de Gemeenschap van Sant'Egidio.

"Bruggen bouw je door de naaste lief te hebben en te vergeven" zei Antonio Imbombo, bisschoppelijk vicaris van Bissau. Ook Ustaje Abubacar Djaló, voorzitter van de Vereniging van Imams in Guinée, dankte de Gemeenschap voor dit belangrijke initiatief en benadrukte hoe nodig het is om vandaag bruggen van vrede te bouwen, om eenheid te brengen tussen mensen en volkeren die verschillend zijn. Tot slot moedigde pastor Daniel Fernandes, voorzitter van de Vereniging van Protestantse Kerken, de Gemeenschap aan om steeds deze 'geest van Assisi' voort te zetten. Het is een zeer waardevolle gelegenheid voor de eenheid van de culturen en religies die in het land aanwezig zijn.

De ontmoeting eindigde met het gebed voor vrede in de wereld, door elke religie volgens de eigen traditie gebeden.Ook in Guinée-Bissau worden #bruggenvanvrede2018 gebouwd
Ook in Guinée-Bissau worden #bruggenvanvrede2018 gebouwd
Ook in Guinée-Bissau worden #bruggenvanvrede2018 gebouwd
Ook in Guinée-Bissau worden #bruggenvanvrede2018 gebouwd