news

Humanitaire corridors, ons antwoord op de oorlog: 31 oktober nieuwe aankomst van Syrische vluchtelingen op een veilige en legale manier

29 Oktober 2018 - ROME, ITALIË

humanitarian corridor

Persconferentie op vliegveld Fiumicino om 11 uur met LIVE streaming

Deel Op

Op woensdag 31 oktober zullen 83 vluchtelingen vanuit Libanon aankomen dankzij de humanitaire corridors, een initatief van Sant'Egidio, de Federatie van Evangelische Kerken in Italië en de Waldenser Tafel, met toestemming van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Buitenlandse Zaken. Met deze groep Syrische vluchtelingen zullen sinds februari 2016 meer dan 2.100 mensen aangekomen zijn in Italië, Frankrijk, België en Andorra, op een legale en veilige manier. Dankzij de vrijgevigheid van vele Italianen die hun huizen hebben opengesteld, is bij verenigingen, parochies en diaconieën niet alleen de ontvangst maar ook de integratie bevorderd, van het leren van de taal tot het vinden van werk. Het project wordt ook financieel volledig gedragen door de organisaties die het hebben gepromoot.
 
De afspraak voor de ontvangst van de vluchtelingen en de persconferentie is op woensdag 31 oktober om 11 uur. Binnenkomst voor de journalisten niet later dan 10.00 uur via de uitgang van Terminal 3 van Fiumicino (ingang 3, naast de ufficio informazioni) om begeleid te worden naar de plaats van de persconferentie.
 
Sprekers zijn: Marco Impagliazzo, voorzitter van de Gemeenschap van Sant’Egidio, en Paolo Naso, namens de Protestantse kerken van italië, samen met vertegenwoordigers van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Buitenlandse Zaken.
 
Accreditatie voor journalisten via email: [email protected]