news

"De oorlog is duivels, een welkom bieden is in de Geest van God". Vreugde en enthousiasme bij de aankomst van vluchtelingen uit Syrië.

31 Oktober 2018

refugeeshumanitarian corridor

De woorden van Andrea Riccardi, pastor Paolo Naso, Jasmine, de eerste die aankwam in Italië, en ...

Deel Op

"Mijn huis, jouw huis", het arabische spreekwoord dat Andrea Riccardi citeerde, kon rekenen op een warm applaus van de vluchtelingen die in de vroegte uit Syrië waren aangekomen. Het zijn bekende woorden, maar het is ook de perfecte samenvatting van het onvergetelijke moment dat ze beleven: de oorlog ligt achter hen, en voor hen ligt een nieuw huis, van iemand die het voor hen heeft opengesteld. Het is het Italië dat verwelkomt. Dat is het Italië dat de Gemeenschap van Sant'Egidio, de Federatie van Evangelische Kerken in Italië en de Waldenser Kerk goed kennen. Een Italië dat er is, dat de huizen opent, de harten verwarmt, gratis taalles geeft, dat de ergste ziekten helpt te genezen die voortkomen uit de oorlog.

Dat is wat Jasmine vertelde met haar eenvoudig en waarachtig enthousiasme. Ze was de eerste die aankwam in Italië via de humanitaire corridors. Ze zei het eerst in het Italiaans, toen in het Arabisch: ik werd ontvangen, en vandaag ontvang ik jullie. Mijn dochter is genezen, mijn man heeft werk, ik heb Italiaans geleerd en ben weer gaan studeren. Jasmine is nog jong, ze houdt van ons land en leert haar kinderen dat ook te doen. Dankzij de humanitaire corridors heeft zij een toekomst, en hebben we allemaal een beetje meer toekomst. 

"De oorlog is duivels, een gastvrij welkom bieden is in de Geest van God", sprak Andrea Riccardi, en hij vervolgde "We zijn niet gewend geraakt aan de komst van vluchtelingen uit Syrië. Laten we de humanitaire corridors blijven openhouden".

BEKIJK DE VIDEO [IT]