Het is het feest van de vrouw in Mozambique: hulde aan alle vrouwen die zich inzetten voor de wederopbouw van de stad Beira

Op 7 april wordt in Mozambique het Feest van de Mozambikaanse Vrouw gevierd. Die dag herinnert aan de dood van Josina Machel, een vrouw die in 1971 werd vermoord tijdens de gewapende onafhankelijkheidsstrijd. Josina is een symbool geworden voor de Mozambikaanse vrouwen die 'strijden'... voor het leven!!

Ook vandaag nog moeten veel vrouwen in Mozambique vechten voor hun leven, vooral na de verschrikkelijke orkaan Idai die de stad Beira zwaar getroffen heeft en de stad onherkenbaar heeft achtergelaten. Vrouwen die met ongelofelijke kracht hun stad opnieuw willen opbouwen, vrouwen die onophoudelijk de duizenden kinderen te eten geven die bij onze voedingscentra komen, die rijkgevulde rijst- en bonengerechten bereiden, vrouwen die onvermoeibaar vaccins toedienen - tot op heden aan meer dan 8000 personen - om een cholera-epidemie te voorkomen.

De Gemeenschap van Sant'Egidio brengt hen allemaal hulde op deze dag. Dank aan hen, zonder wie Beira het nog veel moeilijker zou hebben om opnieuw geboren te worden.

Om te lezen wat we doen bij deze ramp, klik hier

Om ons werk te blijven steunen

KUNT U NU ONLINE DONEREN 

Doneer onlineOF KLIK HIER VOOR BELGIË EN VOOR NEDERLAND