Een interview van EWTN over de hulp van Sant'Egidio aan de bevolking in Mozambique die getroffen is door de orkanen (VIDEO)

Mauro Garofalo vertelt hoe Sant'Egidio helpt bij de nood die veroorzaakt is door de orkanen

In "News Nightly", een Amerikaans televisieprogramma van EWTN met journaliste Lauren Ashburn vertelt Mauro Garofalo hoe de Gemeenschap van Sant'Egidio de bevolking helpt die getroffen is door de orkanen in Mozambique.

Binnen zes weken hebben twee vernietigende orkanen het land getroffen. Meer dan 600 mensen zijn gestorven en duizenden blijven achter zonder huis. Mozambique vecht nu tegen een epidemie van cholera en malaria.

Sant'Egidio is een Gemeenschap die gefundeerd is op gebed, vrede en vriendschap met de armen. Ze heeft sinds lange tijd een band met Mozambique. De orkaan heeft haar medische centra in het land ernstig beschadigd.

Wat doet Sant'Egidio om de nood te verlichten in Mozambique die veroorzaakt is door de orkanen?

"We hebben een lange geschiedenis van vriendschap met Mozambique en wij hebben projecten voor de behandeling van HIV en aanverwante ziektes" vertelt Mauro Garofalo, verantwoordelijke voor internationale relaties bij Sant' Egidio. "Onze medische centra zijn getroffen door de orkaan."

De DREAM centra, die anti-hiv behandelingen bieden, zijn een toevluchtsoord geworden voor honderden mensen die dakloos zijn door de orkaan. Sant'Egidio is bezig met een vaccinatie-actie om de verspreiding van cholera te voorkomen, die veroorzaakt wordt door het besmette water na de orkaan. "We kennen de bevolking dankzij het programma DREAM" benadrukt Garofalo, waardoor de vaccinatiecampagne effectief is.

BEKIJK HET INTERVIEW OP EWTN (IN INGLESE)