Van de straat naar een literaire prijs. Het verhaal van Angelo: solidariteit en liefde voor het lezen.

Van de vele deelnemers aan de elfde editie van de internationale literaire prijs 'Cattolica Pegasus' werd Angelo Pellini vierde in de categorie fictie met zijn verhaal "Wie weet hoe Dante het heeft gedaan".

Angelo is al een aantal jaren bevriend met de Gemeenschap van Sant'Egidio in Lucca. "We leerden hem kennen bij de mensa en hebben moeizame momenten van hem gekend, zoals enkele avonden op het station, maar ook feestelijke momenten zoals deze," vertellen zijn vrienden van de Gemeenschap. "Afgelopen jaar hebben we de verhalen verzameld die hij op vellen papier had geschreven. We zagen de literaire waarde ervan en hebben deelgenomen aan de wedstrijd."

Angelo schrijft met precieze woorden en laat personages, situaties en omstandigheden verschijnen die vaak uit zijn verleden komen. Hij weet ze op een creatieve manier naar het heden te brengen. Het zijn verhalen met een positieve kijk op het leven, waarin realisme samengaat met fantasie, magie en dromen. Vaak spelen kinderen de hoofdrol. De prijs is een erkenning voor de vaardigheden van Angelo. Vaardigheden die ook werden benadrukt door de aanwezigheid van burgemeester Alessandro Tambellini en raadslid Ilaria Vietina bij de prijsuitreiking. Zij bedankten de schrijver voor het hooghouden van de naam van de stad en omdat hij iedereen herinnert aan het belang van lezen en schrijven. Aan het eind van de prijsuitreiking bedankte Angelo Sant'Egidio voor de vriendschap van de afgelopen jaren en "voor het hem hebben laten herontdekken van de spiritualiteit".