news

Covid 19, Sant’Egidio steunt het voorstel van Guterres voor een moratorium op de schulden van Afrika

6 April 2020

Peacecoronavirus

Deel Op

Sant'Egidio steunt het voorstel van de secretaris-generaal van de VN voor een moratorium op de schulden van opkomende landen, vooral Afrikaanse, die minder voorbereid zijn op de noodsituatie van de pandemie van het coronavirus. "Deze landen - zei Guterres – hebben een moratorium op schulden nodig om belangrijke geldbedragen te mobiliseren om concrete maatregelen tegen de pandemie te kunnen nemen."

De situatie van de Afrikaanse gezondheidszorg begint zorgwekkend te worden. Veel landen gaan in lock-down ​​met de eerste problemen in de voedselvoorziening in de grote steden. Bovendien zijn gezondheidsvoorzieningen niet toegerust voor de uitdaging en zijn ze bijna afwezig op het platteland. Volgens de secretaris-generaal van de VN kan de revitalisering van de wereldeconomie niet los worden gezien van een algemene heroverweging van strategieën: "de antwoorden zullen ofwel solidair antwoorden zijn ofwel zullen de antwoorden niet effectief zijn."

Sant'Egidio, dankzijn het DREAM-programma al bijna twintig jaar geëngageerd in het ondersteunen van Afrikaanse gezondheidsstelsels, past zijn gezondheidsstructuren aan om het virus te bestrijden en deelt de hoop dat het door de noodsituatie van de pandemie mogelijk zal zijn om een ​​werkelijk toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen te creëren.