In Uvira (Congo) staat Sant'Egidio naast de slachtoffers van de overstroming: 80.000 mensen verloren hun huis

In de nacht van 16 op 17 april waren er hevige stortregens in de stad Uvira in de provincie Zuid-Kivu. De rivier Mulongwe overstroomde en sleurde vele huizen mee. Het voorlopig aantal slachtoffers staat op een dertigtal doden, onder wie twee ouderen van de Gemeenschap, Angelique (86) en Christophe (75) en twee kinderen van de School van Vrede; André, 8 jaar oud, en Guelord van 12.

Tot nu toe zijn er zo'n 80.000 mensen die hun huis verloren. Marie Claire, verantwoordelijke van de Gemeenschap, schrijft: "Veel mensen zijn hun huis en alles wat ze hadden, verloren. De Gemeenschap is voor iedereen een hoop om verder te leven, een plek om advies te vragen en te begrijpen wat er gebeurd is." 

Met de Gemeenschap hebben we mensen uit de wijk geholpen en de deuren van de zetel en het familiehuis geopend om enkele ouderen te huisvesten die dakloos geworden zijn. De regen heeft de brug vernietigd die de stad verbond met de hoofdweg die naar Burundi leidt. Deze situatie verergert het isolement als gevolg van de coronacrisis nog verder. De Gemeenschap heeft hulp gestuurd om basisbenodigdheden te kopen zoals tenten, kleding, matten en voedsel om de ontheemden onder te brengen en te steunen.

LATEN WE DEGENEN DIE LIJDEN IN DEZE TIJD VAN DE PANDEMIE BLIJVEN HELPEN

U KUNT MEEDOEN

DONEER ONLINE

NEEM CONTACT MET ONS OP