news

More united than ever: Europese online bijeenkomst van de jongeren van Sant'Egidio op 12 september

12 September 2020

Youth for Peace
Youth

Deel Op

Jongeren uit heel Europa komen samen voor de ontmoeting 'Global Friendship'. Ze zijn allemaal via internet verbonden met Rome. Op 12 september wordt het evenement uitgezonden via de website en social media  van de Gemeenschap van Sant'Egidio en van Youth for Peace.

Sprekers zijn Marco Impagliazzo, voorzitter van de Gemeenschap, en jongeren die vertellen over de solidariteit die ze hebben beleefd in hun steden met Youth for Peace, in de periferieën met kinderen in moeilijke omstandigheden, met de daklozen en eenzame ouderen.

“More united than ever”, meer verbonden dan ooit, is de titel van de tiende editie van de ontmoeting. In een tijd die getekend wordt door Covid-19 komt niet alleen het belang naar voren van een meer verbonden samenleving op Europees niveau – en Global friendship bevordert de vriendschap tussen de volkeren – maar ook de urgentie om diegenen te helpen die meer dan wie ook getroffen zijn door de noodtoestand veroorzaakt door Covid-19.
Van Lissabon tot Moskou, van Groot-Brittannië tot Oekraïne en van het noorden tot het zuiden van het Europese continent verbindt de samenkomst een generatie van jongeren die een beweging op gang brengen van vrede en solidariteit met de allerarmsten, in het bewustzijn dat "we allemaal in hetzelfde schuitje zitten" en dat we onszelf niet in ons eentje kunnen redden.