news

#10oktober - Werelddag tegen de Doodstraf: Sant'Egidio bekrachtigt haar inspanningen en presenteert een nieuwe site van de campagne om een einde te maken aan de doodstraf

9 Oktober 2020

Death Penalty

Deel Op

Bij gelegenheid van de Werelddag tegen de Doodstraf bekrachtigt de Gemeenschap van Sant'Egidio In occasione della  Giornata Mondiale contro la Pena di Morte, la Comunità di Sant’Egidio bekrachtigt de Gemeenschap van Sant'Egidio haar eigen inzet voor afschaffing van deze inhumane en onrechtvaardige maatregel en voor de verdediging van het leven van elke veroordeelde, en presenteert de nieuwe site van de campagne voor een wereld zonder doodstraf.

Het nieuwe platform, met eenvoudige en duidelijke graphics, kan gebruikt worden op alle apparaten (dekstkop, tablet en mobiel) en maakt het mogelijk om actief deel te nemen aan de campagne, door het versturen van oproepen en petities en het delen van online evenementen.

GA NAAR DE NIEUWE SITE [EN]

In deze tijd van de pandemie zijn de omstandigheden van van degenen die al extreem geïsoleerd leven in zwaar beveiligde gevangenissen, vaak in afwachting van hun executie, overal ter wereld nog dramatischer geworden.

De Gemeenscap heeft daarom haar inspanningen vergroot om het leven van de gedetineerden humaner te maken. Het is tekenend dat het aantal mensen dat zich wil inzetten voor deze strijd ter verdediging van het menseljk leven toeneemt nu de mensheid wordt geconfronteerd met haar grote kwetsbaarheid. Zij zetten zich in door steeds massaler oproepen voor terdoorveroordeelden te tekenen en te schrijven met gedetineerden.

Sant’Egidio volgt de ontwikkelingen aandachtig en begeleidt de inspanningen van landen als de Centraal Afrikaanse Republiek en Kazachstan die besluiten om de doodstraf tot het verleden te rekenen en ziet vol vertrouwen uit naar de volgende Algemene Vergadering van de VN begin december, waar na de publicatie van een specifiek rapport van de Secretaris-Generaal wordt gestemd over een nieuwe resolutie voor een universeel moratorium op het uitvoeren van executies, met een meerderheid die naar het zich laat aanzien groter zal zijn dan ooit.