news

Een vredesgroet vanuit de Gemeenschap van Sant'Egidio in Rome op de eerste VN Dag van Menselijke Broederschap. Videoboodschap van Marco Impagliazzo

4 Februari 2021

Marco Impagliazzohumanfraternity

Deel Op

De boodschap van Marco Impagliazzo, voorzitter van de Gemeenschap van Sant'Egidio, bij de eerste Internationale Dag van Menselijke Broederschap.

[EN, vertaling onder de video]

Dierbare broers en zussen,

Een vredesgroet vanuit de Gemeenschap van Sant'Egidio in Rome op de Internationale Dag van Menselijke Broederschap van de VN.
Er zijn twee jaar verstreken sinds de ondertekening van het belangrijke document over 'Menselijke Broederschap'. De profetische kracht van dit document is vandaag voor iedereen duidelijker dan ooit. We bevinden ons in de pijnlijke tijd van de pandemie, die zoveel lijden heeft gebracht in een wereld die al verscheurd werd door verdeeldheid, oorlogen en extremisme.
Daarom weerklinkt de boodschap uit Abu Dhabi vandaag nog sterker: die van een gemeenschappelijke lotsbestemming voor alle mannen en vrouwen. Alleen samen kunnen we onszelf redden en de uitdagingen van deze nieuwe tijd aangaan.
Dit pact tussen religies, experts in menselijkheid, liep vooruit op deze tijd. Vandaag voelen we ons getroost door de spirituele kracht ervan.
Mannen en vrouwen van gebed weten dat de wereld niet is overgeleverd aan het kwaad, omdat God de wereld niet in de steek laat.
Het is de droom waarover de Schrift tot ons spreekt: "Jullie zonen en dochters zullen profeteren, oude mensen zullen dromen dromen".
De profetie van een enkele menselijke familie, eindelijk met elkaar verzoend.
We weten dat er nog een lange weg te gaan is. Laten we die profetische woorden herlezen. Ze zullen een 'roadmap' worden voor het vreedzaam samenleven van de volken.