news

Een hartverscheurende kreet vanuit death row. De woorden van Ramiro, die binnenkort geëxecuteerd dreigt te worden, zijn een oproep tot barmhartigheid. Teken de petitie om zijn leven te redden en om een onmenselijke straf tegen te gaan.

12 Februari 2021 - VERENIGDE STATEN

Death Penalty

Petitie op nodeathpenalty.santegidio.org

Deel Op

De voltrekking van de doodstraf van de Mexicaan Ramiro Ibarra is voorzien op 4 maart 2021. Ramiro Ibarra verblijft al 25 jaar op death row op beschuldiging van de gruwelijke moord op een tiener. Zijn advocaten benadrukken dat hij nooit een proces heeft gehad dat die naam waard is, en geen kans heeft gehad op een verdediging die redelijkerwijs verwacht mag worden voor een misdrijf van die aard. Ramiro heeft een verstandelijke beperking. Als Mexicaans staatsburger heeft hij nooit enige ondersteuning van het consulaat gekregen.
Op de site nodeathpenalty.santegdio.org kunt u het appel aan de gouverneur van de staat Texas vinden om Ramiro’s executiebevel teniet te doen en om op te roepen om het mensonterend systeem van de doodstraf af te schaffen. Op diezelfde site vindt u een hartverscheurende brief van Ramiro, die hij kort geleden schreef aan een briefvriend van de Gemeenschap van Sant’Egidio met wie hij al twintig jaar schrijft: "Ik leef in een kleine wereld van 2,70 bij 1,20 meter en ik zie nooit iemand. Jezus is mijn vriend en mijn sterkte geworden. Alleen de Heer weet waarom Hij mij nog in leven houdt en daarom prijs ik zijn heilige en kostbare naam."

Teken hier de petitie om Ramiro’s leven te redden