Het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne is dankbaar voor de medicijnen die naar ziekenhuizen en de bevolking gebracht werden

Campagne om medicijnen en medische benodigdheden in te zamelen gaat door

"Hartelijk dank voor uw steun aan ons land in moeilijke tijden. De medicijnen en medische voorraden die u hebt verkregen, zijn verdeeld onder de Oekraïners die door de oorlog zijn getroffen.  Wij stellen uw medewerking en solidariteit bijzonder op prijs."

Sinds het begin van de oorlog zet Sant'Egidio zich in voor de levering van geneesmiddelen en medische benodigdheden aan een uitgebreid netwerk van gezondheidscentra, gemeentebesturen, vrijwilligersorganisaties en vooral ziekenhuizen in vele steden van Oekraïne, vooral in de oostelijke en zuidelijke steden die bijzonder zwaar door de oorlog zijn getroffen: Kiev, Charkiv, Tsjernihiv, Sumy, Irpin', Zaporizja, Dnipro, Nikolajev, Poltava.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan de nefrologische en dialysecentra in Kiev, Kharkiv, Poltava, Chernihiv, Nikoalev en Lviv.

Zoals we al eerder hebben vermeld, zijn ongeveer honderd dialysepatiënten naar het buitenland gegaan en zijn zij momenteel te gast bij de Gemeenschap in verschillende Italiaanse steden. Voor alle anderen is het nodig te voorzien in wat nodig is om hun therapieën voort te zetten.

Al voor de oorlog was er in Oekraïne een tekort aan geneesmiddelen: patiënten in ziekenhuizen - maar ook in tehuizen voor ouderen en gehandicapten - moesten deze zelf kopen. Dit tekort is door de oorlog exponentieel toegenomen: naast de gewonden die bij bombardementen of gevechten zijn gevallen, zijn er degenen die geen behandeling kunnen krijgen voor eerdere aandoeningen, bij gebrek aan artsen, medicijnen en functionerende voorzieningen. Dit zijn de tragische gevolgen van de oorlog, veel omvangrijker en verwoestender dan gewoonlijk wordt gedacht..

Op 22 april werd een belangrijke zending insuline en levothyroxine, die door Sant'Egidio in samenwerking met het Bambino Gesù-ziekenhuis was verzonden, afgeleverd bij het Oekraïense Ministerie van Volksgezondheid in Lviv.
Het gaat om levensreddende geneesmiddelen: insuline voor diabetici, levothyroxine voor degenen bij wie de schildklier is verwijderd: een aandoening die in Oekraïne zeer veel voorkomt als gevolg van de ontploffing van de kerncentrale van Tsjernobyl in 1986.
Het zal de ziekenhuizen in de regio's Kiev en Charkiv in staat stellen gedurende drie maanden in hun behoeften te voorzien.

Dit is hulp die levens redt. Het is een concreet antwoord op oorlog. Daarom zal Sant'Egidio doorgaan met het leveren van medicijnen en medische apparatuur aan Oekraïne.

Deze inspanning, die deel uitmaakt van een bredere humanitaire actie, is te danken aan het werk en de solidariteit van al degenen - instellingen, medisch personeel, apotheken, particulieren - die gul bijdragen aan de inzameling, de selectie en de verzending van de geneesmiddelen.

Het is uiterst zinvol om medicijnen en medische benodigdheden te blijven verzamelen.

Daarom ijvert Sant'Egidio voor de inzameling van geneesmiddelen in heel Italië.

Dit is de lijst van benodigde medicijnen

Hier vindt u de inzamelcentra

Voor nadere informatie NEEMT U CONTACT OPLIJST VAN BENODIGDE GENEESMIDDELEN

 

Orale breedspectrumantibiotica (Amoxicilline)

Intramusculaire breedspectrumantibiotica
(Ceftriaxon)

Antihemorrhagica
(Tranex)

Anti-anaemisch
(foliumzuur-ijzer-supplementen)

Hechtdraad en verbandmateriaal

Perfusie-oplossingen
(fysiologische oplossingen 500cc glas, Butterfly, Agocannulas)

Pijnstillers en ontstekingsremmers
(Lidocaïne, Paracetamol, Ibuprofen, Voltaren, Toradol ...)

Gastroprotectoren
(Lansoprazol, Pantoprazol)

Heparine
(Enoxaparin 4000 I.U.)

Schildklier medicatie
(Eutirox Tyrosint)

Cortisonica
Vaste en injecteerbare vormen (Bentelan, Deltacortene, Urbason)

Antihistaminica
(Trimeton, Zirtec)

Luchtwegen voor volwassenen

Cortisonica en bronchusverwijdende spray/poedervormige inhalatoren

Hart- en antihypertensiva
(Amiodaron, Amlodipine, Cardioaspirine, Digoxine, Enalapril, Furosemide (ook injecteerbaar) Isosorbide, Metoprolol, Nimodipine, Nitroglycerine, Ramipril, Bisoprolol)

Orale antidiabetica
Metformine

Antidiarree middelen
(Imodium)

Pediatrisch
Suspensie antibiotica (siropen)
Koortswerende en ontstekingsremmende middelen (siropen en zetpillen)
Cortisonica, bronchodilatoren, aerosol- en sprayvloeistoffen
Vloeibare stoffen in siroop
Aerosol apparaten
Antihistaminica in druppels
Cortisone en zinkoxide crèmes
Producten voor pediculose
Druppels voor otitis
Oogdruppels en oogcrèmes voor de behandeling van bindvliesontsteking
Eenmalige dosis oplossingen voor neushygiëne
Crèmes op basis van zinkoxide
Valeriaandruppels
Ansioten druppels
Melk enzymen