news

Groot verdriet om de dood van zuster Maria De Coppi, gedood bij de aanval op de Comboniaanse missie in Chipene. Laten we niet vergeten dat het noorden van Mozambique aangevallen wordt door terroristen

7 September 2022 - MOZAMBIQUE

ChurchviolenceTerrorism

Oproep aan de internationale gemeenschap: "Te veel doden en meer dan 800.000 ontheemden die niet aan hun lot mogen worden overgelaten"

Deel Op

De Gemeenschap van Sant'Egidio betuigt haar deelneming aan de religieuze familie van de Combonianen naar aanleiding van de afschuwelijke en zinloze aanslag op de missie van Chipene, in het noorden van Mozambique, waarvan zuster Maria De Coppi het slachtoffer is geworden. We moeten het voorbeeld eren van een non die, zoals zovele medezusters en -broeders, haar leven gaf voor dit zuidelijk Afrikaans land waar zij al zestig jaar aanwezig was en waarvan ze ook het staatsburgerschap had verkregen. Solidariteit en nabijheid ook voor pater Loris en pater Lorenzo, die moesten vluchten na de brand in hun college en andere gebouwen van de missie.

Sant'Egidio, dat precies 30 jaar geleden heeft bijgedragen aan het beëindigen van een burgeroorlog die 16 jaar had geduurd en een miljoen slachtoffers had geëist, doet een oproep aan de internationale gemeenschap om deze verschrikkelijke jihadistische aanslagen niet te vergeten, die al hebben geleid tot teveel doden en meer dan 800.000 ontheemden die niet aan hun lot kunnen worden overgelaten, in een regio die rijk is aan ondergrondse hulpbronnen maar arm aan alles.

Intussen verzekert Sant'Egidio dat het zich met zijn vele Gemeenschappen in het land zal blijven inzetten voor de vrede, te beginnen met de solidariteit die verschuldigd is aan de duizenden ontheemden.
.