In Brussel op 26 februari demonstratie voor vrede in Oekraïne

13.00 uur, Brussel Noordstation

Sant'Egidio is medeorganisator van de vredesmanifestatie getiteld "Europe for Peace" die op zondag 26 februari 2023, een jaar na het begin van de oorlog, om 13.00 uur in Brussel wordt gehouden met dezelfde slogan waaronder tienduizenden mensen op 5 november vorig jaar in Rome bijeenkwamen.
Deze demonstratie roept op tot een staakt-het-vuren en een onderhandelde oplossing voor het conflict in Oekraïne. Sant'Egidio veroordeelt de Russische invasie van een jaar geleden.

Sant'Egidio ontvangt ook veel vluchtelingen en stuurt humanitaire hulp naar Oekraïne, die door onze lokale gemeenschappen wordt verdeeld onder de meest behoeftigen. Het Oekraïense volk lijdt momenteel zwaar onder de oorlog.

Wij vrezen de logica van de oorlog die Europa in zijn greep heeft en ons dieper in het conflict meesleurt.

In antwoord op de herhaalde oproepen van paus Franciscus roepen wij de partijen in het conflict op om de wapens neer te leggen en te werken aan een onderhandelde oplossing.

Met deze demonstratie uiten wij onze afschuw over de oorlog en willen wij het verlangen naar vrede van individuen, families en volkeren ondersteunen.