NOODSITUATIES

Aan het begin van de Goede Week brengt een delegatie van Sant'Egidio tenten en hulp naar de slachtoffers van de overstroming in Pakistan

De Gemeenschap van Sant'Egidio heeft in deze dagen, met de steun van het Italiaanse consulaat, een belangrijke humanitaire missie uitgevoerd in het gebied van Sanghar, in Pakistan, dat afgelopen september zwaar is getroffen door een verwoestende overstroming die hele gebieden heeft verwoest en levens heeft gekost. Er zijn meer dan honderd tenten geleverd, die een veilig onderdak bieden aan gezinnen die hun huis hebben verloren, en een even groot aantal muskietennetten, die van essentieel belang zijn om door muggen overgebrachte ziekten in dit bijzonder kwetsbare gebied te voorkomen.

Daarnaast werden ook plastic zeilen uitgedeeld om goederen tegen het weer te beschermen, etenstassen en rugzakken met boeken en schrijfgerei, waarmee de kinderen hun studie kunnen voortzetten ondanks de moeilijkheden die zij door de overstroming hebben ondervonden. En er was geen gebrek aan nieuwe schoenen voor de aanwezige kinderen, die ze trots konden dragen en glimlachen om dit gebaar van solidariteit en vrijgevigheid.