NOODSITUATIES

Een vracht medicijnen aangekomen bij de slachtoffers van de aardbeving in Syrië

In de nasleep van de verschrikkelijke aardbeving die Turkije en Syrië afgelopen februari trof, zamelde de Gemeenschap van Sant'Egidio geld en medicijnen in om noodhulp te sturen, samen met een oproep om de sancties op te heffen. Meer lezen

Humanitaire hulp via een delegatie in de nasleep van de aardbeving. Een paar dagen geleden bereikte een lading medicijnen Syrië voor distributie aan ziekenhuizen en klinieken in de door de aardbeving getroffen gebieden. Naast deze eerste lading medicijnen staat er een nieuwe lading orthopedische hulpmiddelen klaar, waaraan een ernstig tekort is.

De Gemeenschap van Sant'Egidio zet zich al jaren in voor de Syrische bevolking die getroffen is door de oorlog en meer recent door de aardbeving, door humanitaire hulp te sturen ter ondersteuning van de verschillende initiatieven van de kerken in Syrië. Door onze steun zijn projecten geïmplementeerd om kinderen, ouderen en gezinnen te helpen, ongeacht hun religieuze achtergrond, en in het bijzonder om de meest kwetsbaren in de gebieden Aleppo en Homs te steunen.