PERSBERICHTEN

De bijeenkomst "Durf vrede aan" begint vandaag in Berlijn

Om 16.30 uur inaugurele bijeenkomst van de internationale bijeenkomst in de "geest van Assisi" met president Steinmeier, grootimam Al-Tayyeb, Riccardi - Twintig thematische fora op maandag- en dinsdagochtend - Slotceremonie op 12 september 's middags bij de Brandenburger Tor

De internationale bijeenkomst 'Durf vrede aan', georganiseerd door de Gemeenschap van Sant'Egidio in samenwerking met de Katholieke en Evangelische Kerken in Berlijn, gaat vanmiddag van start en zal drie dagen lang worden bijgewoond door de grote wereldreligies, samen met vertegenwoordigers uit de politiek en maatschappij, afkomstig uit meer dan 40 landen over de hele wereld.

Vanmiddag, 10 september, vanaf 16.30 uur, zal de Verti Music Hall gastheer zijn van de openingsbijeenkomst, met deelname van de president van de Bondsrepubliek Duitsland Frank-Walter Steinmeier, de president van Guinee-Bissau Umaro El Mokhtar Sissoco Embalò, de grootimam van Al-Azhar Ahmed Al-Tayyeb de stichter van Sant'Egidio Andrea Riccardi, samen met Jerry Pillay, secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken, Zsolt Balla, opperrabbijn van Leipzig, Annette Kurschus, voorzitter van de Raad van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) en Georg Bätzing, voorzitter van de Duitse Bisschoppenconferentie. Er zal ook worden geluisterd naar de getuigenis van Zohra Sarabi, een Afghaanse vluchtelinge die in Italië aankwam dankzij de humanitaire corridors.

Tijdens de 20 forums op 11 en 12 september zullen veel belangrijke persoonlijkheden spreken, waaronder kardinaal Matteo Zuppi en minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani. Op 12 september 's ochtends zullen bondskanselier Olaf Scholz en Sant'Egidio-voorzitter Marco Impagliazzo het thema vrede bespreken, om diezelfde dag 's middags af te sluiten met een demonstratie bij de Brandenburger Tor, waar de boodschap van paus Franciscus zal worden voorgelezen en de oproep voor de vrede zal worden afgekondigd.

Er zijn al veel aanmeldingen ontvangen uit verschillende Europese landen om persoonlijk deel te nemen, waaronder duizend studenten van middelbare scholen in Berlijn, en duizenden die het evenement online zullen volgen vanuit alle continenten. De gebeurtenissen zullen live worden uitgezonden op de website van de Gemeenschap van Sant'Egidio, samen met live-uitzendingen van enkele tv-stations voor de inauguratie en de slotceremonie.

#peaceispossible #Berlin2023