A Barcelona celebren el desè aniversari de la Casa de la Solidaritat, el menjador de Sant’Egidio que acull els pobres i persones sense llar

El menjador per als pobres de la Casa de la Solidaritat va celebrar el desè aniversari amb una festa plena de joia i gratitud.

Al bell mig de Barcelona, a prop de la muralla romana de la ciutat, el menjador per als pobres de la Comunitat de Sant’Egidio representa, des de fa deu anys, un lloc d’amistat i de solidaritat per a molta gent que no té casa o que viu en situacions d’extrema pobresa i allà troben no només un àpat calent sinó també la calor d’una casa i de l’amistat.

Va començar el 2013 amb un reduït grup ―no passaven de la vintena de persones sense llar― i actualment acull dos cops per setmana unes 250 persones d’orígens i situacions diferents. Un grup d’uns 25 voluntaris col·laboren cada setmana en el servei.

Al llarg d’aquests anys, el menjador ha donat més de 120.000 àpats calents a persones de més de 81 nacionalitats, amb la col·laboració d’uns 600 voluntaris. A més del servei del menjador, s’han obert altres actuacions, com ara l’ajuda en la tramitació de documents o l’accés als serveis socials. Per a molta gent, conèixer la Comunitat al menjador ha significat un nou inici: quan deixes d’estar sol pots refer la vida, trobar feina i una casa.

El dia de la inauguració del menjador, el 2013, Andrea Riccardi, fundador de la Comunitat de Sant’Egidio, va augurar que aquell lloc contribuís a humanitzar la ciutat, amb xarxes de proximitat, simpatia i solidaritat.

Això és el que ha passat en aquests deu anys: al voltant del menjador dels pobres de Sant’Egidio s’ha construït una xarxa en què aquells que necessiten ajuda es confonen amb aquells que busquen un lloc per viure la solidaritat concreta. Així la ciutat pot ser una “comunitat de destí”.

VÍDEO