Solidarity Actions of the Community of Sant'Egidio are made thanks to volunteer work and are financed by collections, contributes, donations, both public and private. 

Everyone can help:


Money TransferClick here to learn more and to donate
change language
u bent in: home newsletterlink

Ondersteuning van de gemeenschap

 

Jongeren, bejaarden, armen en vele vrienden: een volk dat feestviert voor de 46ste verjaardag van de gemeenschap

Teksten en beelden van de eucharistieviering in San Giovanni in Laterano

Een GEMEENSCHAPPELIJK PACT van de godsdiensten voor de vrede

Een appèl na de conferentie "Godsdiensten en geweld" op initiatief van de gemeenschap van Sant'Egidio
18/04/2014
Good Friday

Het gebed elke dagURGENT APPEAL for Rizana
Sentenced to death in Saudi Arabia


{Box Scrivi a un condannato}
Benedict XVI and the Community
Meetings and audiences

Le Bienheureux Jean-Paul II et la Communauté de Sant'Egidio
DOSSIER


NIEUWS HOOGTEPUNTEN Nieuws Archief
| PYONGYANG, NOORD-KOREA

Humanitaire hulp voor kinderen en ouderlingen in de Democratische Volksrepubliek Korea


Een tweede missie van de gemeenschap van Sant'Egidio ter ondersteuning van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen

Een delegatie van de gemeenschap van Sant’Egidio begaf zich vorige week naar de Democratische Volksrepubliek Korea (DPRK) met een humanitair konvooi. Tijdens de missie werden ouderlingen bezocht in een instelling in Sungho, in de provincie van Pyongyang, en de kinderen van een weeshuis in de provicie van Zuid Pyongan.
 
Een hartelijke ontvangst stond hen te wachten vanwege de ouderlingen die hun dankbaarheid uitdrukten voor het bezoek. De directrice van het weeshuis van Pyongsong, waar de kinderen voor de gelegenheid un officiële feestkleding droegen, bedankte de gemeenschap voor de hulpgoederen, die onontbeerlijk zijn ter aanvulling van de schaarse voeding van de kinderen.

Het was de tweede missie van Sant’Egidio ter ondersteuning van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van Korea
 
 

 

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL | RU
| ABIDJAN, IVOORKUST

Jeunes Pour la Paix: een nieuwe generatie voor vrede in Abidjan


Meer dan 300 jongeren op de inhuldiging van de beweging die een cultuur van vrede en van vriendschap met de armen promoot.

Op zaterdag 22 maart kwamen meer dan 300 jongeren samen in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, voor de inhuldiging van Jeunes pour la Paix (jongeren voor vrede), de beweging van de gemeenschap van Sant’Egidio die zich in heel de wereld inzet voor de cultuur van vrede en van vriendschap met de armen te promoten onder de jonge generaties.

Er was een groot aantal studenten uit de colleges van verschillende buurten rond Abidjan, waaronder Treichville, Plateau en Marcory die zich aangesloten hebben bij de beweging, en die mekaar in de komende dagen zullen ontmoeten voor diverse initiatieven van solidariteit met de armsten.

 

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
| ROME, ITALIË

Een ontmoeting tussen Andrea Riccardi en de relgieuze leiders van de Centraal-Afrikaanse Republiek in Sant’Egidio.


De aarstbisschop van Bangui, Mgr. Dieudonné Nzapallainga, de hoofdimam Kobine Layama, en de voorzitter van het Verbond van Evangelische Kerken van de Centraal-Afrikaanse Republiek, Nicolas Guerekoyame-Gbangou, die zich sinds jaren inzetten om de religieuze vrede te versterken en om een vreedzame samenwerking in de Centraal- Afrikaanse Republiek te bevorderen, hebben deze ochtend een ontmoeting gehad met prof. Andrea Riccardi, stichter van de gemeenschap van Sant’Egidio. Het is op initiatief van de gemeenschap dat in september van vorig jaar een appèl voor vrede en verzoening werd ondertekend, dat later geleid heeft naar het “Republikeins pact”, dat de goedkeuring kreeg van de Veigheidsraad van de Verenigde Naties. Met de ondertekening van dit pact verbonden de verschillende werzame krachten van de samenleving zich ertoe om zich in te zetten voor de bescherming van het democratisch kader, van de mensenrechten en van de promotie van de waarden van de republiek.

 

 
IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
Persbericht

Bij het overlijden van Regine Beer


De Gemeenschap van Sant’Egidio verneemt met droefheid het overlijden van Regine Beer, op 93-jarige leeftijd, maar ook met dankbaarheid voor haar rijke en energieke leven, en voor de vriendschap die ons bond.

We hebben Regine Beer meer dan twintig jaar mogen kennen als een moedige en vooraanstaande getuige van de nazi-gruwel en een krachtige stem tegen fascisme, racisme en antisemitisme.

We ontmoetten haar begin jaren 1990, toen we haar gingen opzoeken in haar appartement aan de Kasteelpleinstraat. Zij sprak meermaals voor jongerengroepen van Sant’Egidio, getuigde in het boek ‘Van binnen weent mijn hart’ (Standaard Uitgeverij, 1999) en voerde ook het woord bij de eerste wandelingen ter herinnering aan de slachtoffers van de Shoah die Sant’Egidio in Antwerpen organiseerde.

Ook later, toen ze het om gezondheidsredenen kalmer aan moest doen en verhuisde naar een serviceflat, bleven de hartelijke banden bestaan. Zo vaak als ze kon nam ze aan de herdenkingswandelingen deel in een rolstoel, en ook op andere momenten liet ze zich het gezelschap van haar vriendschap van Sant’Egidio welgevallen

Precies die vriendschap en hartelijkheid konden het generationele en levensbeschouwelijke verschil moeiteloos overbruggen.
Regine Beer ontvalt ons op een moment dat overal in Europa weer uitingen van hypernationalisme, uitsluiting, racisme, joden- en zigeunerhaat de kop opsteken. Moge haar stem blijven worden gehoord en haar boodschap in de nieuwe generaties nieuwe vertolkers vinden.

 

 

| ROME, ITALIË

De dienst aan de armen verenigt de Kerken. Getuigenissen en tussenkomsten tijdens de studiedag bij Sant’Egidio


"De humane en existentiële periferieën in het licht van het Evangelie”. Orthodoxen en katholieken in gesprek over de weg van de caritas.

ROME – Verenigd op de weg van de caritas, vinden orthodoxen en katholieken dezelfde inspiratie voor de dienst aan de armen: een theorie en een ervaring die naar voren kwamen tijdens een studiedag met als thema “de humane en existentiële periferieën in het licht van het Evangelie”, georganiseerd door de gemeenschap van Sant’Egidio. De armen staan in het middelpunt van de oecumene want “in de liefde voor de laatsten bevindt zich reeds een mooie en diepgaande alleantie tussen de orthodoxe en katholieke Kerken”, zo zei kardinaal Francesco Coccopalmerio, voorzitter van de Kerkelijke Raad voor wetgevende teksten. De armen zijn de hoofdrolspelers van de evangelisering, want “het egoïsme van de rijkdom is het ware obstakel voor de ontmoeting met Jezus”, zo zei de voorzitter van Sant’Egidio Marco Impagliazzo; de armen “liggen aan de oorsprong van de hergeboorte van het religieuze leven” na de duisternis van het communisme, zo getuigde metropoliet Juvenalij, die waarnemer was tijdens het werk van het Concilie, en vandaag een voorname vertegenwoordiger van het Patriarchaat van Moskou.

De onderrichtingen van paus Franciscus in “Evangelii Gaudium”, met haar uitnodiging om uit onszelf te treden om de andere tegemoet te gaan tot in de “humane periferieën” werd aangehaald in verscheidene tussenkomsten. “Het scenario van deze wereld is aan het aan het veranderen”, zei de stichter van Sant’Egidio Andrea Riccardi: “het ontbreekt aan solidariteit in de globalisering die werd opgelegd door de financiële economie: ze verwijdert de armen uit het zicht van de rijken, ze laat hen leven op andere plaatsen, terwijl ze de welgestelden beschermt van elk contact met hen”.

Voor al de Kerken “is de bedreiging niet frontaal, zoals dat het geval was onder het atheïstische communisme; maar de uitdaging van de anonieme periferieën van de wereld is niet minder dodend, en, zoals dat altijd het geval is geweest, kan geen enkele Kerk zich redden zonder de anderen. Er is nood aan de Geest, die leeft in de ene en in de andere; van de ervaringen die wonen in de ene en in de andere”.

IT | ES | DE | PT | NL | RU
| ROME, ITALIË

Een GEMEENSCHAPPELIJK PACT van de godsdiensten voor de vrede


Een appèl na de conferentie "Godsdiensten en geweld" op initiatief van de gemeenschap van Sant'Egidio

 Il convegno internazionale LE RELIGIONI E LA VIOLENZA organizzato dalla Comunità di Sant'EgidioEen “gemeenschappelijk pact” van de godsdiensten, van de culturen en van de dipolomatieke diensten om het geweld te ontwortelen en om vrede te bouwen in deze wereld. appèl stond centraal tijdens de conferentie met de voorzitter van de gemeenschap van Sant’Egidio, prof. Marco Impagliazzo en Jerry White, diplomaat van het Amerikaanse staatssecretariaat en leider van de internationale campagne tegen de anti-persoonsmijnen die de Nobelprijs voor de vrede ontving in 1997. De internationale conferentie werd bijgewoond door personaliteiten uit de religieuze en politieke wereld, diplomaten uit Europa, Azie, Afrika en het Midden Oosten. “Om het doel van de vrede te bereiken, in een post-ideologische en geglobaliseerde wereld – zo zei Impagliazzo – heeft de traditionele diplomatie nood aan nieuwe instrumenten die alle dimensies van het leven behelzen: in de eerste plaats de godsdiensten, maar ook de politiek, cultuur, de strijd tegen de onderontwikkeling. De hele maatschappij moet zich inzetten om eeuwenoude haarden van wantrouwen en conflicten te overwinnen die aan de oorsprong liggen van de uitbarstingen van geweld en van terrorisme die het begin van het derde millenium getekend hebben met bloed.”

Il convegno internazionale LE RELIGIONI E LA VIOLENZA organizzato dalla Comunità di Sant'EgidioGelijklopend was de beschouwing van Jerry White:”de traditionele diplomatie heeft ontdekt hoe de godsdiensten kunnen bijdragen aan de opbouw van een “ecosysteem” van vrede door het injectren van virussen vrede in un wereld die bedreigd wordt door een “epidemie van geweld”. Dit is de “indirecte diplomatie” die president Obama probeert toe te passen in de meest delicate situaties”.

 

 Il convegno internazionale LE RELIGIONI E LA VIOLENZA organizzato dalla Comunità di Sant'Egidio
 

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
| ANTWERPEN, BELGIË

"Peace is the Future" - Presentatie van de Vredesmeeting van 7-9 september in hetStadhuis van Antwerpen


Van 7 tot 9 september

IT | EN | ES | DE | FR | PT | NL | ID

ANDER NIEUWS Nieuws Archief
GEOGRAFISCHE GEBIEDEN
EUROPA • AFRIKA • AZIË • ZUID-AMERIKA
world map
1 April 2014
PYONGYANG, NOORD-KOREA

Humanitaire hulp voor kinderen en ouderlingen in de Democratische Volksrepubliek Korea


Een tweede missie van de gemeenschap van Sant'Egidio ter ondersteuning van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen
IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL | RU
31 Maart 2014
ABIDJAN, IVOORKUST

Jeunes Pour la Paix: een nieuwe generatie voor vrede in Abidjan


Meer dan 300 jongeren op de inhuldiging van de beweging die een cultuur van vrede en van vriendschap met de armen promoot.
IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
28 Maart 2014
ROME, ITALIË

EEN VREDESAKKOORD VOOR MINDANAO - Persconferentie

IT | ES | FR | NL
26 Maart 2014
ROME, ITALIË

Een ontmoeting tussen Andrea Riccardi en de relgieuze leiders van de Centraal-Afrikaanse Republiek in Sant’Egidio.

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
25 Maart 2014
Persbericht

Bij het overlijden van Regine Beer

21 Maart 2014
ROME, ITALIË

De dienst aan de armen verenigt de Kerken. Getuigenissen en tussenkomsten tijdens de studiedag bij Sant’Egidio


"De humane en existentiële periferieën in het licht van het Evangelie”. Orthodoxen en katholieken in gesprek over de weg van de caritas.
IT | ES | DE | PT | NL | RU
20 Februari 2014
ROME, ITALIË

Een GEMEENSCHAPPELIJK PACT van de godsdiensten voor de vrede


Een appèl na de conferentie "Godsdiensten en geweld" op initiatief van de gemeenschap van Sant'Egidio
IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
12 Februari 2014
ANTWERPEN, BELGIË

"Peace is the Future" - Presentatie van de Vredesmeeting van 7-9 september in hetStadhuis van Antwerpen


Van 7 tot 9 september
IT | EN | ES | DE | FR | PT | NL | ID
10 Februari 2014
ROME, ITALIË
Persbericht

"Vrede nu!". Een appèl voor Colombia op initiatief van Sant’Egidio


Woensdag 12/2 persbijeenkomst met Marco Impagliazzo. Nobelprijswinnaars en internationale personaliteiten
IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
8 Februari 2014
ANTWERPEN, BELGIË

Dinsdag, 4 februari 2014 Interfaith Harmony Breakfast in Antwerpen

IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
7 Februari 2014
ROME, ITALIË

Jongeren, bejaarden, armen en vele vrienden: een volk dat feestviert voor de 46ste verjaardag van de gemeenschap


Teksten en beelden van de eucharistieviering in San Giovanni in Laterano
IT | EN | ES | FR | PT | CA | NL | ID
2 Februari 2014
ROME, ITALIË

"Ik breng jullie de omhelzing van paus Franciscus" mgr. Krajewsky aan de armen van Rome


Vandaag verzameld in de basiliek van Santa Maria in Trastevere voor de eucharistieviering ter nagedachtenis van Modesta en van al degenen die hun leven verloren omwille van de hardheid van het leven op straat.
IT | EN | ES | DE | FR | PT | CA | NL
TAGS
Vincenzo Paglia Invalide Zomer Pasen Sicilië BRAVO Emmanuel III Delly Armoede WJD Kameroen Gevangenis Sant'Egidio Tsjaad Filippijnen Conventie Kerst lunch midden oosten Rome Geestelijkheid Wijn For Life Rainbow country Kenia Rai Due armeniërs Burgerschap Euthanasia Katholicisme Gehoor Holland Calamiteiten Monaco van beieren School van vrede L'Aquila Jong Marco Impagliazzo Senior volwassen Soedan Rwanda Oeganda RIO 2013 Johannes Paulus II Johannes XXIII Europa Afrika Cuba Rwanda Dakloos OUDEREN Arabische Lente Armoede Integratie Vrede overal op aarde 2014 Padua Boeroendi Roma en Sinti Nelson Mandela Guinee-Bissau Vrede Meeting Rome 2013 The peace people Guatemala Oecumene Ethiopië Albanië Benin Regine Beer Doodstraf Doelgroepen Boeken Afrika Madagascar Awards Cyprus Cape Verde Frankrijk Antisemitisme Jongeren voor vrede Chili Ouderen Liberia Ecosolidarietà Afghanistan Kindsheid Brazilië centraal-afrika Haïti Colombia Psychische problemen Orthodoxie Niger Vrede
Nieuws Archief

...Neen tegen de doodstraf

News of Dream


VIDEO FOTO'S WEBTV
1:05
Living Together Festival Teaser Trailer
2:01
Remembering the Holocaust
7:39
Een hand van 90 en een van 20 - CheckpointTV

7/09/2012

7/09/2012
21/03/2014 h. 15.00 (GMT+1)
WEB STREAMING from 3.30pm :AFTERNOON SESSION - The human and existential periphery in the light of the Gospel
21/03/2014 h. 9.30 (GMT+1)
MORNING SESSION - The human and existential periphery in the light of the Gospel
29/11/2013 h. 9.30 (GMT+1)
VIII International Congress of Ministers of Justice for the abolition of the death penalty
Alle video's en foto's alle

DRUK
13 Februari 2014
Het Nieuwsblad

Religieuze leiders verzamelen in Antwerpen voor vredesconventie
13 Februari 2014
Het Laatste Nieuws

400 religieuze leiders uit hele wereld verzamelen in Antwerpen
15 Januari 2014
KERK EN LEVEN

‘Vriendschap is van je paard durven te stappen’
15 December 2013
Infocatho.be

Il était une foi… Liège et son évêque
11 December 2013
De Standaard

Stop de euthanasietrein
archief

BOEKEN
Keerpunt

Koenraad De Wolf

Lannoo Uitgeverij N.V
Trialoog

Jan De Volder

Lannoo Uitgeverij N.V
meer boeken