change language
vostè està en: home - pregària - la preg...cada dia com contactar-nosnewsletterlink

Ajuda la Comunitat

  

La pregària cada dia

Icona del Sant Rostre
Església de Sant Egidi
Roma

 "Senyor, ensenya'ns a pregar

 

La pregària és el cor de la vida de la Comunitat de Sant'Egidio i la seva primera obra. Al final del dia, cada Comunitat de Sant'Egidio, tant si és petita com si és gran, es reuneix al voltant del Senyor per escoltar la seva Paraula, perquè de l'escolta de la Paraula de Déu i de la pregària, en brolla la vida de la Comunitat. Els deixebles no poden deixar d'estar als peus de Jesús, com va fer Maria de Betània, per rebre el seu amor i per aprendre d'ell els seus mateixos sentiments (Fl 2,5). 

Per això la Comunitat, tornant als peus del Senyor, fa seva cada tarda aquella súplica del deixeble anònim: "Senyor, ensenya'ns a pregar". I Jesús, mestre de pregària, continua responent: "Quan pregueu, digueu: Pare". No és una simple exhortació. És molt més. Amb aquestes paraules Jesús fa que els deixebles participin en la seva mateixa relació amb el Pare. En la pregària, més important fins i tot que les paraules, és ser fill del Pare que està al cel. Així doncs, pregar és per sobre de tot, una manera de ser: ser fills que s'adrecen amb confiança al Pare, sabent que els escoltarà.

Jesús ensenya a cridar Déu dient-li "Pare nostre", i no només "Pare" o "Pare meu". El deixeble, fins i tot quan prega personalment, no està mai aïllat o orfe; sempre és membre de la família del Senyor. En la pregària comunitària es veu clarament el misteri de la filiació i el de la fraternitat. Els antics Pares deien: "No podem tenir Déu com a Pare si no tenim l'Església com a mare". En la pregària comunitària l'Esperit Sant reuneix els deixebles a la "sala del pis de dalt", amb Maria, la mare del Senyor, perquè mirin el rostre del Senyor i aprenguin d'ell a tenir el seu mateix cor. 
 

Les comunitats de Sant'Egidio, escampades pel món, es reuneixen en els direrents llocs de pregària i presenten al Senyor les esperances i els dolors de les "multituds malmenades i abatudes" (Mt 9,36) de què parla l'Evangeli. En aquelles multituds antigues hi ha presents les multituds abatudes de les ciutats d'avui, els milions de refugiats que continuen marxant de les seves terres, els pobres que queden al marge de la vida i tots aquells que esperen que algú s'ocupi d'ells. La pregària comunitària recull el crit, la invocació, l'aspiració, el desig de pau, de guarició i de salvació que tenen els homes i les dones d'aquest món. La pregària mai no està buida. Puja incessantment al Senyor per tal que l'angoixa es transformi en esperança, el plany en alegria, la desesperació en goig, la soledat en comunió. I per tal que el regne de Déu arribi aviat entre els homes… llegiu-ho tot

 

 

 

 

Agenda de la setmana
GEN
14
Diumenge 14 de gener
Litúrgia del diumenge
GEN
15
Dilluns 15 de gener
Pregària per la pau
GEN
16
Dimarts 16 de gener
Pregària amb Maria, mare del Senyor
GEN
17
Dimecres 17 de gener
Pregària amb els sants
GEN
18
Dijous 18 de gener
Pregària per l'Església
GEN
19
Divendres 19 de gener
Pregària de la santa creu
GEN
20
Dissabte 20 de gener
Pregària de la vigília
GEN
21
Diumenge 21 de gener
Litúrgia del diumenge