news

„Hogy lehet a békét helyreállítani Szíriában? Úgy, hogy felfedezzük a másikban Istent.” – A damaszkuszi örmény püspök Nápolyba látogatott

2017 Lehet 15 - NÁPOLY, OLASZORSZÁG

NaplesSyria

Ossza Meg

A San Gregorio Armeno- (Világosító Szent Gergely) templom gyönyörű udvarában, ahol Szent Gergely 930 körül Nápolyba hozott ereklyéit őrzik, tartották a Sant'Egidio közösség és Armash Nalbandian püspök, Damaszkusz örmény prímása találkozóját.

 

A püspök emlékeztetett arra, hogy a történelemben a keresztények mennyire mélyen hatottak Szíria és általában a Közel-Kelet civilizációjára azzal, hogy békében együtt éltek a muszlim többséggel. A háború fellángolásával ez a forgatókönyv drámaian módon megváltozott. „Mindez gazdasági és nem vallási érdekek miatt történik, Isten neve ugyanis a béke” – hangsúlyozta Nalbandian, aki megköszönte a Sant’Egidio közösségnek, hogy soha nem felejt el imádkozni Mar Gregorios Ibrahim és Boulos Yazigi aleppói püspökök szabadulásáért, akiket immár négy éve Szíriában raboltak el. 


A találkozó békéért való imádsággal ért  véget, amelynek prédikációjában Nalbandian püspök azt a kérdést tette fel: „Hogy lehet a békét helyreállítani Szíriában? Egyszerű a válasz: Fedezzük fel Istent a másik emberben.”
 
Nápolyi tartózkodása alatt a püspök a közösség néhány idős barátját is felkereste a Rione Sanitá negyedben.