Jezus komt als een arme, om het verdriet van velen te transformeren in vreugde. Het bezoek van mgr. Vincenzo Paglia aan de Gemeenschappen van Ivoorkust in het hart van de Advent

Van 15 tot en met 17 december bezocht mgr. Vincenzo Paglia de Gemeenschap van Sant'Egidio in Abidjan, de economische hoofdstad van Ivoorkust.

Op zondag 16 december was er een grote feestdag, met een viering in het Huis van de Gemeenschap en een meditatie in het hart van de Advent: "Jezus komt als een arme om het verdriet van zovelen te transformeren in vreugde en onze wereld menselijker te maken". Het is een boodschap die ook gericht is aan de voorbereidingen van de kerstmaaltijden met de armen, die in Ivoorkust plaatsvinden in talloze steden van het land, met ouderen in moeilijkheden, straatkinderen en jongeren die de School van Vrede bezoeken. Paglia bezocht ook het Maison du Rêve, een huis waar straatkinderen uit de wijk Yopougon ontvangen worden. Sommigen van hen gaan nu naar school, en de groteren zijn begonnen een vak te leren.