ADOPTIE OP AFSTAND

GEEF NU     DONATEUR-SITE

De Gemeenschap van Sant'Egidio heeft sinds september 1998 een programma voor adoptie op afstand in vele landen in de wereld.

WAT BIEDT ADOPTIE OP AFSTAND

Adoptie op afstand voorziet in de ondersteuning van verschillende aspecten in het leven van het kind

- Gezondheid (medische zorg en aanschaf van medicijnen)
- Scholing (betaling van de schoolkosten en aanschaf van didactische materialen)
- Voeding
- Inschrijving bij de burgerlijke stand
- Kleding, speelgoed en ondersteuning aan het hele gezin

KIES HET TYPE ADOPTIE OP AFSTAND

Individuele adoptie:

De maandelijkse bijdrage van € 26,00 is gericht op het ondersteunen van één kind dat deel uitmaakt van een gemeenschap (dorp, instelling, stad, school of voedingscentrum). U ontvangt het verhaal en een foto van het gekozen kind als getuigenis van zijn gemeenschap.

DOE MEE

Adoptie van een familie binnen het Dream programma:

Met een maandelijkse bijdrage van € 20,00 draagt u bij aan de medische kosten en voeding van een gezin dat deel uitmaakt van het Programma Dream in de strijd tegen AIDS in Afrika. U ontvangt verhalen en foto's van enkele van de families die deel uitmaken van het programma.

DOE MEE


Adoptie van een gemeenschap:

Voor € 15,00 is het mogelijk om een groep kinderen te ondersteunen in een instelling (voedingscentrum, instelling, familiehuis). U ontvangt verhalen en foto's van het centrum dat u ondersteunt.

DOE MEE


Adoptie van “moeder en kind” binnen het programma Dream:

De bijdrage van € 30,00 Euro voorziet in de kosten van de zorg van een zwangere vrouw die seropositief is. Zo kan haar kind gezond geboren worden, en wordt de verticale overdracht van AIDS voorkomen.

DOE MEE


Donaties:

Een tjidelijke ondersteuning die eenmalig gebruikt kan worden voor één of enkele kinderen.

DOE MEE


 ..................................................................................
NEEM CONTACT OP
Secretariaat van adoptie op afstand
Tel. +39 06.5814217 - ma-do-vr 9.30-13.30h
E-mail: [email protected]
..................................................................................
WELKE INFORMATIE ZULT U ONTVANGEN
Tweemaal per jaar ontvangt u een update en foto van het kind en zijn gemeenschap, van het land en de projecten die gerealiseerd worden.
..................................................................................
HOE LANG DUURT ADOPTIE OP AFSTAND
Adoptie op afstand heeft geen vastgestelde tijdsduur: het kan duren totdat het kind is opgegroeid en in staat om voor zichzelf te zorgen. Desalniettemin is het op elk moment mogelijk de adoptie stop te zetten. U stelt ons hiervan drie maanden vantevoren in kennis, om het mogelijk te maken dat wij het kind toewijzen aan een andere adoptant.
.
..................................................................................
WIJZEN VAN BETALING EN AFTREKBAARHEID
U kunt de bijdrage voor de adoptie op afstand betalen in een door u gekozen frequentie via cheque, bankoverschrijving of creditcard onder vermelding van de naam van het geadopteerde kind of de instelling. De maandelijkse bijdrage kan ook jaarlijks ineens betaald worden, of op een nader overeen te komen manier.
De betaling dient uitsluitend plaats te vinden op het rekeningnummer bedoeld voor adoptie op afstand.

U kunt de voortgang van uw adoptie en de ontvangen betalingen volgen via "Adopties on-line"

Alle betaalde bedragen zijn aftrekbaar: bewaar een kopie van de overschrijving en u kunt deze aftrekken van de belasting bij uw belastingaangifte [afhankelijk van de regelgeving in het land van aangifte].


Tot nu toe zijn er zo'n 15.000 adopties op afstand gerealiseerd met kinderen uit: Albanië, Brazilië, Burkina Faso, Cambodja, Centraal Afrikaanse Republiek, Colombia, Congo, Ivoorkust, Egypte, El Salvador, Guatemala, Guinee Bissau, Guinee Conakry, Haiti, India, Kenia, Indonesië, Madagascar, Malawi, Mozambique, Pakistan, Peru, Rwanda, Oekraïne, Oeganda, Vietnam.