news

Després del gravíssim atac a la sinagoga de Halle (Alemanya), manifestació i crida contra tota forma d'antisemitisme i de racisme. Dissabte 12 d'octubre, Roma.

10 Octubre 2019

AntisemitismoMemoria histórica16ottobre1943

Comparteix-Ho

El terrible atemptat del dimecres a Alemanya, que va provocar víctimes innocents, ha de fer reaccionar Europa davant de l'amenaça d'un antisemitisme, de base nazi, que és cada vegada més preocupant i que està associat a manifestacions de racisme contra tot tipus de minories. Per això la tradicional marxa organitzada per la Comunitat de Sant’Egidio juntament amb la comunitat jueva de Roma, en record de la deportació del 16 d'octubre de 1943 aquest any serà una manifestació de record i alhora de solidaritat.

Així ho expressarà la crida que es farà després de la manifestació del proper dissabte al centre de Roma, en què participaran ciutadans romans de totes les edats i religions, entre els que hi haurà estudiants de centres educatius de Roma i immigrants "nous italians2. Serà una ocasió per distanciar-se d'un llenguatge d'odi i una propaganda que fan més dura la convivència i obren les portes a actes de violència.  

La marxa silenciosa pels carrers de Trastevere i pel barri jueu anirà acompanyada d'alguns rètols amb els noms dels camps de concentració nazis i acabarà al Temple Major de Roma, amb les intervencions d'algunes personalitats.

 

Dissabte,  12 d'octubre de 2019 a les 19.15 h

cita a la plaça de Santa Maria de Trastevere, per anar al Portico d'Ottavia, bo i seguint en sentit contrari el camí que van fer els deportats del 16 d'octubre de 1943, que des del barri jueu de Roma van ser conduïts al Col·legi militar de Trastevere, abans de tancar-los en els trens amb destí a Auschwitz-Birkenau.

 

Al final de la marxa, en què participaran autoritats civils i institucionals, intervindran entre altres la presidenta de la comunitat jueva de Roma, Ruth Dureghello, el president de la Comunitat de Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, el rabí en cap de Roma, Riccardi Di Segni, i el president de la Comissió per l'Ecumenisme i el diàleg interreligiós de la Conferència Episcopal d'Itàlia, el bisbe Ambrogio Spreafico.