ESCRIURE A UN CONDEMNAT A MORT

Hi ha molts motius per ser amic per carta d'un condemnat a mort.

Rebre una carta és senyal que algú aprecia la teva vida. És un lligam amb el món exterior. És l'esperança que algú es recorda de tu. Moltes vegades pot significar la possibilitat d'establir una amistat duradora i sincera que seria impossible d'una altra manera.

La carta té un valor enorme sempre, i per a algú que està a la presó és un lligam amb el món de fora. Malgrat la censura que solen passar, les cartes són l'únic espai lliure que hi ha a la vida dels homes i dones que estan al corredor de la mort. Rebre correu és d'alguna manera com obrir els barrots. Tenir algú a qui escriure marca el pas del temps, que és sempre igual, obre un espai d'afecte i ajuda a no perdre la confiança.

Milers de condemnats a mort mantenen correspondència amb sengles persones de tot el món gràcies a la Comunitat de Sant’Egidio. Són presos que estan a presons dels EUA i d'altres països.

 
Tu també vols ser amic per carta d'un condemnat?

Si ho vols, escriu-me i digue'm en quins idiomes pots i/o prefereixes mantenir correspondència. Et respondré al més aviat possible i et donaré el nom i el perfil d'un condemnat que ha manifestat la seva voluntat de rebre cartes. Si tens alguna pregunta, escriu-me i et contestaré. Fins aviat! 

Stefania Tallei

Algunes frases...

"Estic tancat en un corredor de la mort des de fa 5 llarguíssims anys. Quan vaig entrar aquí era un jovenet, ara ja sóc un home i entenc moltes coses, però ja no puc fer res per la meva vida... Encara que no em pugueu ajudar a sortir d'aquí, podeu escriure'm, ser amics meus..."
(Dominique, Texas)

"Sóc un jove de 29 anys i estic tancat al corredor de la mort des de fa 3 anys. Busco un amic per carta per estar menys sol". (Michael, Florida)

".... la seva carta em va agafar per sorpresa. Ja m'havia fet a la idea que ningú no voldria escriure's amb una persona com jo per parlar de coses netes, sinceres, amistoses..."  (Alexei, Rússia)