ECOSOLIDARITAT

Unim ecologia i solidaritat, lluitem contra la cultura del descart, per ajudar a molta gent.

La riquesa o la pobresa d'una societat es pot mesurar pel volum de rebuig que genera. Així, en les societats riques el llencen, fins i tot, coses que encara es podrien utilitzar i que, sens dubte, serien útils per a algú altre. I no només això, sinó que eliminar els objectes usats es converteix en un problema: és una causa més de la contaminació mediambiental.

Recollir, seleccionar, reciclar: aquestes són les paraules clau de l'ecosolidaritat.

La Comunitat de Sant’Egidio ha trobat la manera d'ajudar moltes persones amb problemes, de molts països, bo i utilitzant també tot allò que la nostra societat descarta. Així, passa de la "cultura del descart" a la "cultura de la reutilització".

La ciutat ecosolidària de Roma és un gran centre gestionat per la Comunitat on productes i objectes de tota mena (des de roba fins a mòbils, mantes o discos vells) troben un nou valor en la solidaritat. Tot allò que es pot donar als pobres de prop o de lluny s'emmagatzema i després es reparteix. Tot allò que es pot vendre com vintage es posa a la venda, i el que se'n treu s'utilitza per ajudar a finançar activitats o iniciatives de cooperació al sud del món.

Città ecosolidale - Roma
via del Porto Fluviale, 2

 

Recollida

dimecres 9:00-13:00
dissabte 9:00-13:00

Per a més informació podeu trucar al número +390657300510 o omplir el formulari que trobareu al final de la pàgina

 

Venda

dimecres 10:00-13:00
dijous 10:00-13:00 e 16:00-19:00 tancat el 6 de gener de 2022
divendres 10:00-13:00
dissabte 16:00-19:00
diumenge 16:00-19:00

Per a més informació podeu trucar al número +390657300510 o omplir el formulari que trobareu al final de la pàgina

La venda continua online a la pàgina de Facebook, al perfil d'Instagram i a la botiga online Xnovo.
Ara per ara no podem acceptar llibres i electrodomèstics

Per donar mobles cal emplenar el formulari que hi ha al final de la pàgina

 

A moltes altres ciutats de tot Europa (Gènova, Nàpols, Varsòvia o Moscou, per posar alguns exemples) Sant'Egidio ha obert centres en què es pot ajudar en aquesta utilíssima activitat de recollida i reciclatge.

PER POSAR-TE EN CONTACTE AMB EL CENTRE MÉS PROPER FES CLIC AQUÍ 


PER REBRE MÉS INFORMACIÓ, EMPLENEU EL FORMULARI

Una altra activitat que combina ecologia i solidaritat és la "Rejoguina", una venda de joguines usades que organitzen els infants i els adolescents de les Escoles de la Pau i els Joves per la Pau, que se celebra cada any abans de Nadal a diferents ciutats europees per ajudar el programa DREAM de tractament contra la sida a l'Àfrica.