“Gràcies per aquesta ajuda. Tot està tancat”. També a Barcelona se segueixen repartint aliments pel carrer i al menjador

“Gràcies per mantenir obert el menjador. Tot està tancat. Gràcies pel got d’aigua, per les coses de menjar. Gràcies per l’amistat”, diu el José, un home que sol anar al menjador de la Comunitat de Sant’Egidio de Barcelona.

 

És estrany no donar-se la mà, reduir el temps que es parla, fer entrar la gent per torns, parlar a distància... però cada gest, cada somriure, cada paraula afectuosa, cada ajuda... aquests dies parlen amb més força que mai. Si el contagi obliga a allunyar-se físicament els uns dels altres, la solidaritat ens uneix i ens fa més forts davant de la par i ens ajuda a protegir-nos els uns als altres.

 

Aquests dies d’emergència pel coronavirus, les portes del menjador segueixen obertes, i també continuem repartint menjar pel carrer. Es tracta de lluitar contra la fam i l’aïllament en una ciutat totalment deserta, en què molts serveis per als pobres han tancat. Però de pobres, n’hi continua havent. Venen més persones que abans i tothom rep alguna cosa de menjar.

 

Cal ser-hi per ajudar i per explicar les mesures higièniques que cal prendre, i també donar productes higiènics. Creix la preocupació pel tancament d’alguns centres.