Perú greument afectat per la pandèmia: ajuda alimentària y prevenció del contagi a Lima

 

Perú és el país sud-americà més afectat per la pandèmia després del Brasil. Les xifres són dramàtiques: amb més de 26.000 morts i més de 500.000 casos confirmats, la corba de la pandèmia segueix creixent. La pobresa, en aquest cas, és un dels principals propagadors del contagi: en els mercats locals, milions de famílies pobres que no tenen nevera a casa compren diàriament; als barris pobres, l'amuntegament i les difícils condicions dels habitatges fan que sigui impossible respectar les normes de distanciament social.

 

D'altra banda, moltes persones han perdut la feina i han hagut de tornar als seus llocs d'origen, deixant la capital, Lima, de deu milions d'habitants. El Covid-19 ha viatjat amb elles en autobusos sempre plens, arribant així a tots els racons del país, des dels Andes fins a la selva amazònica i la costa del Pacífic.

 

En aquesta dramàtica situació, el compromís de la Comunitat de Sant'Egidio de Lima continua sent aprop dels més febles, especialment els que viuen al carrer i no tenen on trobar refugi. Es distribueixen mascaretes pel carrer, s'habiliten punts d'assessorament de salut amb explicacions sobre com prevenir el contagi i es reparteix ajuda alimentària. El "carro de la solidaritat" amb el logo de Sant'Egidio és una font d'ajuda però també un signe de proximitat allà on la pobresa augmenta i afecta greument.