A Abidjan recordem en Laurent Barthélemy, infant ivorià que van trobar ara fa un any al tren d'aterratge d'un avió a París

Dissabte 27 de febrer, a la Casa de la Comunitat d'Abidjan es va fer una celebració de record de Laurent Barthélemy Buigahi Ani, l'adolescent que van trobar mort fa un any a l'aeroport Charles de Gaulle de París després d'haver viatjat des de Costa d'Ivori al tren d'aterratge d'un avió d'Air France.

Davant de la seva família, de representants de l'Estat i d'alguns estudiants de l'escola on anava, es va recordar una història dramàtica que va emocionar fa un any França i Costa d'Ivori i que no ha de quedar oblidada. Una delegació de la Comunitat també va anar l'endemà a la seva tomba, al cementiri del petit poble on va ser enterrat, on es va celebrar una altra cerimònia amb els habitants.

Molts joves africans –molts de Costa d'Ivori– somien un futur millor a Europa posant en perill la seva vida en els viatges de l'esperança, travessant el mar i el desert. Per advertir dels drames de la immigració està previst –sempre respectant les mesures de prevenció del covid– començar un cicle de conferències a les escoles d'Abidjan titulat "No malgastis la teva vida" per parlar del drama de la immigració i de les alternatives que hi pot haver, amb una implicació personal i col·lectiva, per replantejar el futur del país.