Represa de les visites a Albània: des de Roma i Gènova es retroben els malalts que viuen a les "cases protegides" de la Comunitat

S'han reprès des del març les visites a Albània. Després de mesos d'allunyament forçós, de nou ha estat possible retrobar, en condicions de seguretat i en compliment de les normes establertes, amics i amigues hostes de les "cases protegides" de Kavajë i Elbasan; de les "Cases Vermelles" de Tirana i també els malalts de l'hospital psiquiàtric "Sadik Dinci", el més gran dels Balcans.

A Albània, després d'una fase inicial en què el virus no estava molt estès i es mantenia sota control, a partir de novembre de 2020 s'hi va produir un augment dels contagis molt preocupant, que complica la gestió de la pandèmia.

En aquest llarg hivern d'aïllament, els contactes s'han mantingut a través del web: reunions online i videotrucades amb els hostes de les cases (que afortunadament gaudeixen de bona salut) i cursos de formació en línia sobre la gestió de la Covid per al personal.

El retrobament ha estat commovedor, ja que l'espera ha estat llarga. "Mai ens hem sentit sols", ha estat la salutació cap a qui ha arribat en els últims dies des de Gènova i Roma. "Sou dels amics que t'estimen, et volen veure, pensen en tu i et respecten".

S'hi han fet múltiples trobades: amb joves, ancians, i també -gràcies a un permís especial- amb pacients hospitalitzats a l'hospital psiquiàtric d'Elbasan, tancat a les visites durant mesos, però on ara s'ha pogut visitar, en condicions de seguretat, a amics amb qui ens uneix un vincle de fa temps.