A Hongria Sant'Egidio visita els refugiats que han arribat darrerament de l'Afganistan

El 17 d'octubre la Comunitat de Sant’Egidio de Budapest va organitzar una visita al camp de refugiats de Vámosszabadi, al nordoest d'Hongria. També formaven part de la delegació membres d'organitzacions catòliques i protestants que acullen immigrants. Alguns refugiats afganesos que van arribar a Hongria fa uns anys i que són amics de la Comunitat hi van anar també per ajudar els nouvinguts, que van fugir no fa gaire de la conquesta del país a mans dels talibans. Amb la seva ajuda vam poder escoltar moltes històries i ens vam donar el número de telèfon per seguir en  contacte.

Els refugiats van arribar a Hongria sense res, només amb la roba que duien posada. Es van trobar a prop de Győr, davant del camp de refugiats, on no es permet l'entrada. La Comunitat va repartir productes de primera necessitat: roba per a l'hivern i aliments (patates, oli, arròs, espècies, fruita i dolços per als infants) que els refugiats van agrair. Van preparar un àpat davant del camp  i els afganesos van voler correspondre-hi invitant a tothom a un te. Per als infants vam preparar jocs perquè es distraguessin de la vida del camp.

La presència de la Comunitat, a més d'ajuda material molt necessària, es proposa com un rostre acollidor d'Hongria, la promesa que és possible un futur comú, sense pors, sense racisme, violència ni prejudicis.