S'ha celebrat a Xipre la pregària “Morir d'esperança” per recordar els migrants que van morir intentant creuar el mar

Ahir per primera vegada a Nicòsia, en presència de representants d'esglésies cristianes, autoritats civils i ambaixadors i, sobretot, de molts refugiats i sol·licitants d'asil, es va celebrar “Morir d'esperança”, la pregària en record dels migrants morts al mar aquest any i de tots els desapareguts a Xipre. Aquest commovedor record va tancar les vacances solidàries que Sant'Egidio ha organitzat durant més d'un mes amb prop de 140 voluntaris de tot Europa, en què ha obert un restaurant, i una escola de pau a les “Tendes de l'Amistat”, al  camp de refugiats de Pournara i a les escoles d'italià i d'anglès per a menors no acompanyats a Nicòsia, Larnaca i Pafos.
El ministre d'Afers Exteriors de Xipre, Ioannis Kasoulides, va intervenir en la pregària amb una salutació inicial i va agrair a la Comunitat l'ajuda prestada als refugiats, que també és una ajuda al govern en la seva tasca d'acollida. De fet, Xipre és el país europeu amb major nombre de migrants en relació amb la població. També va recordar que el propi poble xipriota és un poble d'emigrants, de manera que poden entendre els patiments i problemes dels que desembarquen a l'illa des de l'Orient Mitjà i Àfrica.
La celebració va ser presidida per monsenyor Selim Sfeir, arquebisbe maronita de Nicòsia, i va comptar amb la presència de delegats de les esglésies ortodoxa, armènia i anglicana.
El record dels noms de les persones que han perdut la vida durant els viatges va ser commovedor; per a cadascun d'ells es va dipositar una rosa. En la salutació inicial de Sant'Egidio, es recordava que “moren d'esperança, perquè l'esperança els porta a desafiar el destí, fins i tot arriscant les seves vides. Moren per un gran somni: una vida digna del nom. No podem ni volem oblidar-los”.