SOLIDARITAT

Premi Banc Farmacèutic a la Comunitat de Sant'Egidio per l'ajut mèdic a la població ucraïnesa

El reconeixement s'assigna cada any a una realitat que s'ha distingit per donar suport a la lluita contra la pobresa sanitària.

A la Fira Cosmofarma 2023, a Bolonya, la Fundació Banc Farmacèutic va lliurar el 'Premi Banc Farmacèutic' a la Comunitat de Sant'Egidio.
El premi fou atorgat amb el missatge: "La pau i la justícia no es poden construir sense equitat, de la qual la lluita contra la pobresa -i la pobresa sanitària- són factors essencials; el compromís en la construcció d'un món millor i la seva xarxa de solidaritat ens han permès donar suport a les persones més fràgils fins i tot en països llunyans: en confiar-vos els béns sanitaris que ens han estat donats, hem satisfet la necessitat de poblacions a les quals, sols, mai hauríem pogut arribar”.

El premi d'aquest any potencia la "cadena del regal", una iniciativa creada per farmacèutics, que fan una contribució fonamental durant la Jornada de Recollida de Medicaments, on també hi participen empreses (farmacèutiques i no), empreses de logística i transport, institucions i realitats assistencials. Durant aquesta Jornada, el febrer del 2023 van participar 20.000 voluntaris, 18.000 farmacèutics i 5.635 farmàcies. S'han recollit 598.000 medicaments, equivalents a un valor de 4.900.000 euros. En particular, gràcies a 74 empreses, el Banc Farmacèutic va poder donar productes sanitaris durant tot l'any, a Itàlia i a l'estranger. L'organització recolza Síria i Turquia, colpejades pel terratrèmol i és present, en virtut d'un acord amb l'Estat Major de Defensa italià, al Líban, Líbia, el Sudan del Sud, el Níger, Somàlia i Djibouti. Des del març del 2022, ajuda la població ucraïnesa, a qui ha enviat més de 1.800.000 productes mèdics, per un valor que supera els gairebé 19 milions d'euros.

Aquest enviament també va ser possible gràcies a organitzacions com la Comunitat de Sant'Egidio, que van custodiar les càrregues humanitàries del Banc Farmacèutic i les van portar al seu destí.

La Comunitat continua la recollida de medicaments per enviar nous carregaments humanitaris a Ucraïna. Per a més informació i per participar a la col·lecta