ACTES

Un reconeixement a la Comunitat de Sant'Egidio per la xarxa solidària creada a la ciutat de Munic

El Consell Catòlic de la Regió de Munic va concedir la Medalla del Pare Rupert Mayer a la Comunitat de Sant'Egidio pel compromís amb l'Església i la ciutat.

La medalla commemora el pare jesuïta Rupert Mayer, que durant els anys de la Guerra Mundial es va convertir en una de les veus més importants de la resistència catòlica a Munic, gràcies als seus sermons contra el nacionalsocialisme, així com al seu incansable compromís amb els pobres, i va ser beatificat per Joan Pau II. Davant la tomba, a l'església de Bürgersaal, la comunitat es reuneix dues vegades al mes per resar per la pau i pels malalts.
La vicealcaldessa Verena Dietl va subratllar que durant la pandèmia el menjador de Sant'Egidio a Schwabing va romandre obert i va continuar brindant suport als més necessitats. A la laudatio, el degà David Theil, que acull la Comunitat a la seva parròquia des del 2011, va subratllar com, en aquest temps de contrastos, la paraula amistat és important en el compromís de Sant'Egidio.
Ursula Kalb, de Sant'Egidio, en recollir la medalla, va agrair la xarxa de solidaritat que ha crescut els últims anys, com ho demostra l'obertura d'una oficina al Centre Dominikus, a la perifèria nord de Munic, on hi ha una escola d'idiomes, una Escola de la Pau i un espai de trobada per a ancians.