ACTES

L'audàcia de la Pau al Congo: des de Goma, Bukavu i Uvira una crida per la pau en una terra turmentada

El 28 d'octubre, un dia després de la jornada de dejuni i pregària per la pau a Terra Santa i l'aniversari de la Jornada Mundial de la Pau a Assís de 1986, les Comunitats de Sant'Egidio a Goma, Bukavu i Uvira van organitzar trobades de diàleg entre les Confessions cristianes i diferents confessions religioses que conviuen a les províncies de Kivu Nord i Kivu Sud, a la República Democràtica del Congo, sobre el tema "L'audàcia de la Pau".

La regió de Kivu, situada a la frontera oriental de la República Democràtica del Congo, està afectada per un conflicte persistent, caracteritzat per tensions ètniques que de vegades es disfressen de motivacions aparentment religioses, generant greus riscos. Per tant, va ser una iniciativa de gran importància reunir al voltant d'una mateixa taula representants catòlics i protestants, anglicans i ortodoxos, juntament amb musulmans, bahais i figures de la societat civil, així com autoritats governamentals.

En un període marcat pels dramàtics conflictes internacionals que assoten Ucraïna i Terra Santa, la fràgil situació política a la República Democràtica del Congo, davant la proximitat imminent de les eleccions presidencials del proper desembre, suscita una creixent preocupació, també per l'empitjorament de les tensions amb els països veïns.

Avui, l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) ha anunciat que el nombre de desplaçats interns a tot el país ha arribat als 6,9 milions, un rècord sense precedents.

Per això les trobades organitzades per Sant'Egidio tenen un significat particular. La presència de nombrosos representants religiosos i l'àmplia participació testimonien com responen a una "fam de pau" generalitzada i profundament arrelada, així com als que han perdut les seves llars i famílies, fugint de la guerra i vivint en condicions d'extrema pobresa als camps de refugiats als afores de les ciutats.

 

La notícia a la TV congolesa