NOTES DE PREMSA

Dia de la Memòria: l’Holocaust prevé el món contra l’antisemitisme i el racisme per a un futur de pau

El 27 de gener es recorda a tot el món l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz. És una commemoració que ha de continuar

Han passat 79 anys des de l’alliberament del camp d'extermini d’Auschwitz-Birkenau i el Dia de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, que se celebra el 27 de gener, és el moment de recordar el major crim de la història i de reflexionar-hi. La generació que el va viure està desapareixent, però el seu record, que ha anat augmentant gràcies al coneixement dels fets històrics, ha de romandre a la consciència del món contemporani.

La reflexió sobra la Xoà que va començar el segle XX després de la II Guerra Mundial va ser determinant per a la pau i la reconciliació a Europa. Però el record de l’abisme d’Auschwitz és un punt crucial de la història, un episodi ineludible per al futur del món, just en un moment en què el racisme i l’antisemitisme ressorgeixen fins i tot a les societats europees.
 
L’antisemitisme no afecta només els jueus, sinó que és una amenaça per a tothom, perquè mina les raons de la convivència i de la pau.