PAU

Dos anys de guerra a Ucraïna: pregària i solidaritat per construir la pau

Divendres 23 de febrer a les 20.00h se celebrarà una pregària per la pau a Santa Maria de Trastevere - La Comunitat ja ha enviat dues mil tones d’ajuda humanitària des de l’inici del conflicte

Han passat dos anys des que va començar el conflicte d’Ucraïna, i els combats segueixen provocant víctimes i destrucció. En aquest trist aniversari celebrarem una vetlla de pregària a la basílica de Santa Maria de Trastevere el divendres 23 de febrer a les 20.00h, per invocar el do de la pau a Ucraïna. No oblidem el drama que estan vivint milions d’ucraïnesos, una emergència que s’agreuja dia rere dia. Ja hi ha més de cinc milions de desplaçats interns i el volum de l’ajuda humanitària va minvant.

Sant’Egidio duu trenta anys al país amb comunitats formades per ciutadans ucraïnesos que, a més de compartir el patiment, la por i les incomoditats que viu tota la població, han creat una extensa xarxa d’ajuda humanitària que en dos anys ha arribat a unes 370.000 persones de tot el país, incloses les zones meridionals i orientals més exposades a les accions bèl·liques. Tot plegat s’ha pogut fer gràcies a una cadena de solidaritat que comença a Itàlia i en altres països europeus i que no es pot interrompre mentre duri el conflicte.


Al centre de coordinació de les iniciatives humanitàries de Sant’Egidio que hi ha a Lviv han arribat fins ara provinents d’Itàlia i de diversos països europeus 127 carregaments d’ajuda humanitària, amb un total de 2.000 tones, per valor de més de 23 milions d’euros. Aliments, roba, mantes, productes d’higiene personal i també medicaments i material sanitari. Des de Lviv Sant’Egidio ha enviat fàrmacs ―alguns imprescindibles per mantenir vius els pacients― a 209 centres sanitaris, a 90 administracions locals i a 54 centres de menors, ancians i discapacitats fins i tot a les zones més remotes del país. Es calcula que uns dos milions de persones s’han beneficiat d’aquesta ajuda sanitària.

 

 

Ucraïna necessita pau i la solidaritat manté viva l’esperança quan tot al voltant parla de mort. Per alimentar aquesta esperança cal una ajuda àmplia i generosa, que no pot minvar sinó que s’ha de reforçar: dos anys després de l’inici de la guerra, no oblidem Ucraïna, perquè l’ajuda humanitària ―n’estem convençuts― és construir ja avui una part de pau i de futur.

Seguim enviant ajuda
a Ucraïna

Fes un donatiu