SOLIDARITAT

Des de l´EcoLab dels Joves per la Pau de Roma arriba un nou enviament d´ajuda humanitària per als infants d'Ucraïna

El segon enviament d'ajuda humanitària per a Ucraïna va sortir de l'Eco Lab di Pace a Roma. Nascut de la generositat i el compromís de molts joves, conté principalment material escolar per a nens i nenes ucraïnesos, per ajudar-los a estudiar.

"On tot es destrueix, es pot construir un futur diferent i pacífic", aquest és el missatge que l'Eco Lab vol enviar amb aquest gest concret. Un missatge d'esperança que es combina amb el compromís diari del centre de donar suport als més necessitats.

Eco Lab: cada acte de solidaritat és una llavor de pau

Des de la seva obertura el mes d'octubre passat, Eco Lab s'ha convertit en un punt de referència de solidaritat a Roma. A més d'ajudar les persones en dificultats a Itàlia, el centre ja ha enviat dos enviaments d'ajuda humanitària a Ucraïna. Els Joves per la Pau, que donen vida a aquest centre, van parlar sobre els mètodes, els propòsits i el valor del seu compromís. Recollim les seves veus:

"Des de fa més de dos anys, Ucraïna està turmentada per la guerra, el patiment és gran però no volem resignar-nos davant de tant de patiment, encara creiem en una esperança, la de la pau. Per aquesta raó, molts joves han proposat una recollida de material escolar per preparar paquets d'ajuda humanitària per enviar als nens i nenes d'Ucraïna.Ja n'hem fet dos, el primer va sortir el 16 de febrer i el segon el 5 d'abril. Molts joves, sirians i d'altres nacions afectades, que també van venir a ajudar des de l'inici de la guerra, i que de fet ells mateixos van arribar a Itàlia amb els corredors humanitaris, ara senten l'agraïment i també es posen a ajudar. Han vist l'horror de la guerra i saben el que significa tota aquesta generositat".

A través de la solidaritat, els Joves per la Pau expressen la seva contribució a la construcció d'un món en pau:


Per construir aquest món, l'ajuda humanitària representa una peça fonamental, ja que és un acte de solidaritat, que s'oposa a la lògica de les armes i la destrucció, de la violència i la guerra, proposant, amb ajuda concreta, el diàleg i la pau. Més de 1000 retoladors, quaderns, estoigs, atles geogràfics, kits de dibuix, llapis, coles, crayons i gomes d'esborrar: això i molt més ha arribat a Ucraïna. però durant la guerra ja no es dóna res per fet, els infants es veuen més afectats que mai durant un període de guerra, la normalitat es veu contínuament interrompuda per les bombes i anar a l'escola sembla que ja no és un dret adquirit allà. A Ucraïna les necessitats són cada vegada més grans. Hem volgut respondre a la crida que ens va fer el moviment dels Joves per la Pau d'Ucraïna, que ens va dir: "tractem de donar un present i un futur el més pacífic possible als nens de tot el país, però per això necessitem que llanceu el missatge que tots podem ajudar”.

Les activitats de l'Eco Lab són possibles gràcies a la generositat dels que donen i al compromís de molts voluntaris, especialment joves, i representa un model de solidaritat que combina l'ajuda als altres amb la sostenibilitat mediambiental. De fet, el centre promou la reutilització i el reciclatge, tot organitzant tallers i activitats de sensibilització sobre l'economia circular.