Un camp mèdic per als infants i les dones del barri de Katwe, a Kampala (Uganda)

A Uganda, al populós barri de Katwe de Kampala, la Comunitat de Sant’Egidio va organitzar immediatament després de la Pasqua un camp mèdic especialment per a infants i dones. Més de 200 van poder rebre-hi assistència mèdica gratuïta.

A Katwe la Comunitat té una Escola de la Pau on els infants ―que sovint es veuen obligats a demanar almoina durant la setmana― poden tornar a viure una infància “normal”,  estudiant i jugant com els altres.
El camp mèdic ―que Sant’Egidio, amb la col·laboració d’alguns voluntaris, prova d’obrir amb regularitat― no pretén substituir el sistema sanitari sinó que duu a aquest barri pobre i marginal tractaments mèdics bàsics a persones que normalment no poden accedir a l’assistència sanitària.
Els infants, juntament amb les seves mares, en són els principals beneficiaris. Molts d’ells pateixen malnutrició, que té greus conseqüències per a la seva salut i el seu creixement. Una malaltia banal com un refredat pot tenir efectes molt greus, sobretot per als més menuts, els infants d’entre sis mesos i dos anys.
Per a les mares, el camp mèdic també és l’ocasió de demanar consell, de rebre ajuda per protegir la vida dels més menuts. Encara queda molt per fer, però saber que la presència de la Comunitat no és només una cosa puntual sinó una història d’amistat és motiu d’esperança. Tal com va dir una de les mares que ha rebut assistència, “Sant’Egidio ens ha ensenyat el significat de la paraula fidelitat”.