NOTES DE PREMSA

Refugiats: arriba un nou grup des d’Etiòpia amb els corredors humanitaris

Dilluns 15 d’abril arribaran a l’aeroport romà de Fiumicino 97 persones vulnerables que fugen de les guerres de la banya d’Àfrica. A les 11h, cerimònia de benvinguda i conferència de premsa

Dilluns 15 d’abril arribaran a l’aeroport romà de Fiumicino, en un vol d’Ethiopian Airlines provinent d’Addis Abeba, 97 refugiats de la banya d’Àfrica gràcies als corredors humanitaris impulsats per la Comunitat de Sant’Egidio i la Conferència Episcopal Italiana, amb la col·laboració dels ministeris de l’Interior i d’Exteriors.

Les 97 persones, majoritàriament de nacionalitat eritrea i somali, feia temps que eren refugiades a Etiòpia i van entrar al programa gràcies, entre altres, a familiars o a amics que ja viuen a Itàlia, alguns dels quals havien arribat anteriorment amb els corredors humanitaris. Alguns nuclis familiars seran acollits per parents, garantia d’una integració més fàcil i més ràpida al país, mentre que altres seran acollits a cases que ha posat a disposició la xarxa d’ajuda de la societat civil, que possibilita aquesta acollida difosa en vuit regions italianes (Laci, Abruços, Campanya, Emília Romanya, Ligúria, Llombardia, Sicília i Toscana), començaran un itinerari d’integració i : per als menors matriculant-los immediatament a l’escola, i per als adults amb l’aprenentatge de la llengua italiana i, una vegada disposin de l’estatus de refugiat, amb la inserció al mercat laboral.
 
La cerimònia de benvinguda als refugiats i la conferència de premsa serà a les 11h del dilluns 15 d’abril (els periodistes han d’arribar abans de les 10.30h a la terminal 5 de l’aeroport internacional Leonardo da Vinci de Fiumicino.
Intervindran Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant’Egidio i representants dels ministeris de l’Interior i d’Exteriors.