Neixen els corredors laborals. A Itàlia, Sant’Egidio i els ministeris de l’Interior, d’Exteriors i de Treball firmen un acord per a l’entrada de 300 immigrants

“Comencen avui a Itàlia, gràcies a una iniciativa de Sant’Egidio amb els ministeris d’Exteriors, de l’Interior i de Treball, els corredors laborals, un projecte experimental que se suma al decret de fluxos d’entrada per cobrir la demanda de molts empresaris italians que busquen mà d’obra sobretot als països de fora de la Unió Europea i per afavorir la connexió entre empresaris i treballadors basant-se en una formació que es duu a terme als països d’origen, una formació que és tant laboral-professional com de llengua italiana, que són dos grans eines d’integració.” Són paraules del president de la Comunitat de Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, a la sortida de la seu del Ministeri de l’Interior després de firmar el protocol.

“De moment aquest protocol, perquè està en fase experimental ―va dir també―, és pera 300 persones que es repartiran per tres regions italianes: el Vènet, el Laci i Calàbria. Naturalment, la importància d’aquest projecte és que es tracta d’una via legal que s’afegeix als corredors humanitaris i que neix d’aquesta experiència enormement positiva d’acollida i integració, i que vol ajudar el país a desenvolupar el món laboral, que en alguns sectors pateix una situació problemàtica. Així, uneix la demanda de molts empresaris i la de moltes persones de països extraeuropeus que necessiten un futur i un treball i que ofereixen la seva disponibilitat”. “Les professions que més problemes tenen –afegeix Impagliazzo― són les d’infermeria, les del sector turístic i les del transport.” els països de provinença són el Líban i “respectant les exigències del pla Mattei per a l’Àfrica”, Etiòpia i Costa d’Ivori. El protocol té una durada d’un any. (ANSA)