“Benvinguts a un país de pau, on començareu una vida nova. A partir d’ara, la pau serà casa vostra.”

Cerimònia de benvinguda a 97 refugiats que han arribat amb els corredors humanitaris des d’Etiòpia gràcies a Sant’Egidio i a la Conferència Episcopal Italiana en col·laboració amb els ministeris de l’Interior i d’Exteriors d’Itàlia.

Bo i cridant “Visca Itàlia!”, 97 eritreus i somalis han arribat aquest matí a l’aeroport romà Leonardo da Vinci de Fiumicino en un vol provinent d’Addis Abeba gràcies als corredors humanitaris impulsats per la Comunitat de Sant’Egidio i la Conferència Episcopal Italiana en col·laboració amb els ministeris italians de l’Interior i d’Exteriors. Han entrat a la sala de la terminal 5 que havien posat a la seva disposició els aeroports de Roma, que van cuidar-se de la logística i de l’organització.

Els va donar la benvinguda el president de la Comunitat de Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, l’ambaixador Pierfrancesco Sacco, en representació del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació Internacional, i, en representació del Ministeri de l’Interior, la viceprefecta Carla Di Quattro. “Benvinguts a un país de pau, on començareu una vida nova. A partir d’ara, la pau serà casa vostra”, va dir Marco Impagliazzo. “Aquest és un corredor humanitari de pau perquè dona pau. Però també és un corredor humanitari de mares amb infants”, va afegir el president de Sant’Egidio, que va donar les gràcies a les famílies italianes i de refugiats  que ja estan integrades a Itàlia, i que ajudaran a acollir i integrar les persones que acaben d’arribar.

“La d’avui no només és una festa de benvinguda i d’integració sinó que també és una festa de la diplomàcia”. Són paraules de l’ambaixador Pierfrancesco Sacco en representació del Ministeri d’Exteriors. “La diplomàcia italiana, el Ministeri d’Exteriors, l’ambaixada i els consolats ―també va dir― estan al servei d’Itàlia en el sentit que estan al servei del país com a actor i promotor de pau, de desenvolupament sostenible i de solidaritat”. De la seva banda, la viceprefecta Carla Di Quattro, en representació del Ministeri de l’Interior, va dir que “per al govern italià és molt important un acte com el d’avui i, per tant, que arribin de manera legal i segura tantes persones d’altres països  que seran acollides gràcies a la Comunitat de Sant’Egidio”. (ANSA)

CONFERÈNCIA DE PREMSA
 
PRIMERA BENVINGUDA A ITÀLIA

REPORTATGES DE TELEVISIÓ

 

;