ACTES

56è aniversari de la Comunitat de Sant’Egidio a Bèlgica. Litúrgia i trobada amb els refugiats dels corredors humanitaris i les seves famílies

Amb una celebració d’acció de gràcies a la catedral de Nostra Senyora d’Anvers (Bèlgica), la Comunitat de Sant’Egidio va celebrar el 56è aniversari de la seva fundació a Roma. Va presidir la celebració el cardenal Jean-Claude Hollerich sj, arquebisbe de Luxemburg, juntament amb el bisbe d’Anvers Johan Bonny i el bisbe de Lieja Jean-Pierre Delville. A l’homilia, el cardenal va reflexionar sobre la missió que el Crist ressuscitat va confiar als deixebles.

Entre els participants hi havia la ministra de l’Interior del país, Annelies Verlinden.

Durant el matí s’havia celebrat una trobada amb les famílies dels corredors humanitaris, en gran part sirianes i afganeses. Per a molts d’ells, que estan seguint un itinerari d’integració a Bèlgica, va ser una ocasió emocionant de trobar-se novament, gràcies, entre altres motius, a la presència de Daniela Pompei i de Maria Quinto, responsables del projecte, que van venir des de Roma per reunir-se amb ells.