PAU

Tumaini, “esperança” en suahili, és el títol –i el programa– de la nova ronda de negociacions per la pau a Sudan del Sud

Sant’Egidio participa en els treballs amb una delegació internacional

El 9 de maig es va celebrar a Nairobi l’acte inaugural del nou procés de negociacions per a Sudan del Sud titulat Tumaini, “esperança”  en suahili.

Hi havia molts caps d’Estat i de govern, com ara els presidents de la República de Kenya, de Sudan del Sud, de la República Centreafricana, de Malawi, de Namíbia, de Zàmbia, el president de la Comissió de la Unió Africana i molts representants de la comunitat internacional. També hi havia representants dels grups rebels sudsudanesos.
 
Sant’Egidio, co-mediadora del procés, va obrir la cerimònia amb la intervenció del seu secretari general Paolo Impagliazzo, que va recordar que “La pau sempre és possible: ho ha estat a Moçambic i a molts altres països. Hem de construir-la a partir de l’antiga saviesa de l’Església: ‘buscar el que uneix i deixar de banda el que divideix’. Aquest no és un concepte ingenu sinó l’esperit per superar les divisions i construir un futur de pau per a les generacions futures”.
 
El treball que ha dut a terme la Comunitat va provocar moltes paraules de reconeixement. El mateix president kenyà, William Ruto,  va donar les gràcies a Sant’Egidio per haver mantingut viva l’esperança de pau en aquests anys difícils.
 
Sant’Egidio renova la seva voluntat de seguir treballant amb el govern kenyà per assolir una pau definitiva i justa per a Sudan del Sud.