news

"Wanneer je bidt, spreek je tot God; wanneer je leest, spreekt hij tot jou": de nieuwe editie van Het Woord van God elke dag 2019

19 November 2018

PrayerBooks

Deel Op

Het Woord van God elke dag 2019

Halewijn - Sant'Egidio

Auteur: Vincenzo Paglia

Zoals ieder jaar presenteert Sant'Egidio ook dit jaar een boek met dagelijkse bijbelteksten en commentaren. Op de cover zien we het beeld van Jezus die Maria verwelkomt op zijn troon en haar teder omhelst. Het is het centrale deel van de mozaïek in de apsis van de basiliek van Santa Maria in Trastevere in Rome. Het is het beeld dat ons voor ogen staat in het dagelijks avondgebed van de Gemeenschap van Sant'Egidio in Rome, waar dit boek zijn inspiratie uit ontving. De blik van Jezus, samen met die van zijn moeder, wekt op een bepaalde manier ook de lezers van deze bladzijden, elke keer dat ze het boek openen voor het gebed. Het zijn korte commentaren op teksten uit de bijbel, die een hulp willen zijn bij het persoonlijk en gemeenschappelijk gebed. De kerkvaders zeiden: «Wanneer je bidt, spreek je tot God; wanneer je leest, is hij het die tot jou spreekt». Bidden is luisteren naar het Woord van God, het lezen met een open hart en ons vervolgens tot de Heer wenden met de woorden en gevoelens die in ons hart werden opgewekt.

De Nederlandse versie is verkrijgbaar door contact op te nemen met Sant'Egidio in Nederland >> of in België >> of via uw gebruikelijke boekhandel (ISBN 9789085285106).