In de straten en stations van Rome bidden daklozen voor vrede in Oekraïne en voor de opvang van vluchtelingen

Als het donker wordt en de nacht aanbreekt in stations, metrotunnels en provisorische onderkomens in deze koude periode, zijn er steeds meer ontmoetingen met de vrienden van de Gemeenschap van Sant'Egidio.

Vriendschap helpt bij de meest dringende noden - een deken, een jas, een warme maaltijd - maar helpt ook om gevoelens te delen en te reageren op het gevoel van machteloosheid dat iedereen in zijn greep houdt bij het zien van het kwaad van de oorlog. In een hechte vriendschapsrelatie moet er ruimte zijn om samen te praten, om zorgen, angsten en hoop te delen. En dan te bidden voor vrede.

Veel van de armste mensen in de hoofdstad komen uit Oost-Europa. Er is een grote behoefte om te bidden, om vrede te vragen voor dat land, dat voor sommigen hun vaderland is, voor anderen een vertrouwde plaats, waar zij misschien een tijd van hun leven hebben gewerkt, of waar zij vrienden of verwanten hebben.

Daarom bidden zij op deze avonden, op straat en in de stations, met Sant'Egidio voor de bescherming van de zwakken, voor de redding van hen die in oorlogsgebieden zijn, en voor de spoedige terugkeer van de vrede.