Congo, eerste hulpgoederen van Sant'Egidio voor Uvira, waar 80.000 mensen dakloos zijn door de overstroming

Zondag was een speciale dag voor de families van Uvira, de stad in Congo die deels verwoest is door de stortbuien.

Sant’Egidio heeft de eerste hulpGoederen uitgedeeld, met eerste levensbehoeften, dankzij de internationale solidariteit van de Gemeenschap.

Tot nu toe zijn er circa 80.000 mensen geteld die dakloos achterblijven. De rivier Mulongwe is buiten de oevers getreden en heeft vele huizen met zich meegesleurd.

Bij het distributiepunt verzamelden zich, veelal oudere, vrouwen die maismeel, bonen, rijst, olie en suiker ontvingen en wat noodzakelijk keukengerei en producten voor de persoonlijke hygiëne. Het uitdelen van de hulpgoederen gebeurde met zorg en voorzichtigheid, passend bij deze tijd van het coronavirus.

De hulpgoederen zijn bestemd voor de circa 900 mensen die een schuilplaats gevonden hebben op het terrein van de parochie van Nostra Signora delle Lacrime in de wijk Mulongwe, tot zij een plek vinden waar zij weer een eigen huis kunnen opbouwen.

Dit zijn de eerste belangrijke hulpgoederen die ter plaatse zijn aangekomen en ze zijn ontvangen als een teken van hoop voor de hele stad.

In de plaatselijke pers, die het initiatief ondersteunt, heeft de Gemeenschap een appel gelanceerd om de Congolese samenleving te mobiliseren om de hulpgoederen te vermenigvuldigen en de bevolking te vergezellen bij de wederopbouw.

STEUN ONZE HULP NA DE OVERSTROMING VAN UVIRA >>